IFF-econoom spot met het gebrek aan diversificatiekenmerken van Bitcoin

Op 22 maart daalde de waarde van Bitcoin (BTC) met bijna 5% terug naar het niveau van $26.000, na de aankondiging van een renteverhoging van een kwart procentpunt door de Amerikaanse Federal Reserve. Dit markeerde de negende opeenvolgende renteverhoging en de tweede kwartpuntsverhoging op rij.

Econoom Robin Brooks van het Institute of International Finance (IFF) tweette dat Bitcoin vandaag echte diversificatiekenmerken toont, aan de onderkant. Brooks grapte dat Bitcoin’s diversificatiekenmerken waren dat je verliest als je heads gooit en je verliest als je tails hebt.

De opmerking zette veel cryptocurrency-enthousiastelingen op de kast, die Brooks begonnen aan te vallen in de antwoorden op zijn tweet. Hij bekritiseerde Bitcoin eerder op 14 maart en noemde het ‘gewoon een andere bubbelactiva’ en verklaarde dat het ‘geen functie heeft als waardeopslag’, ‘geen diversificatievoordeel’ en ‘geen rendement’ heeft.

De nieuwste beleidsvergadering van de Federal Reserve uitte voorzichtigheid over de recente crisis die werd veroorzaakt door de instorting van enkele prominente banken, maar benadrukte dat het Amerikaanse banksysteem robuust was. Hoewel het grotendeels in lijn was met de verwachtingen van Wall Street, heeft de beslissing om de rentetarieven te blijven verhogen de hoop van crypto bulls op een ommekeer in het midden van de bankencrisis verzwakt.

De Bitcoin-prijs heeft talloze golven van volatiliteit gezien. Onlangs overschreed het de $28.000 om een hoogste punt van het jaar te bereiken. De opmerkingen van Brooks suggereren dat de recente prijsstijging van Bitcoin niet reflectief is voor de werkelijke waarde of potentie. Hij suggereert dat cryptocurrency geen betrouwbare investering is en dat de volatiliteit opnieuw aan het licht is gekomen na de recente renteverhogingsbeslissing van de Fed.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!