Hawkish speech vanuit de Fed zorgt voor volatiliteit Bitcoin koers

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

Bitcoin, ’s werelds meest populaire cryptocurrency, heeft de afgelopen weken een turbulente periode doorgemaakt. Maar ondanks de recente prijsdaling blijven de algemene vooruitzichten positief voor deze digitale munt.

LET OP: dit is géén financieel advies!

Gemakkelijk en snel Ethereum kopen? Dat kan direct hieronder en betaal over de eerste €1.000 geen handelskosten!

Fundamenteel nieuws

Een belangrijke ontwikkeling die de prijs van Bitcoin heeft beïnvloed, is de recente FOMC-meeting van de Amerikaanse centrale bank. Het Fed-bestuur heeft aangekondigd dat de rente met 0,25% is verhoogd en dat er waarschijnlijk meer verhogingen zullen volgen. De Fed heeft ook aangegeven dat er geen renteverlagingen zullen plaatsvinden in 2023. Dit nieuws heeft veel investeerders doen afvragen hoe dit de waarde van Bitcoin zou kunnen beïnvloeden.

Een ander belangrijk punt dat de Fed heeft benadrukt, is de noodzaak om de inflatie naar beneden te krijgen. Dit betekent dat de centrale bank maatregelen kan nemen die de economie beperken, wat een negatief effect kan hebben op de groei van Bitcoin.

Technische analyse

Maar als we kijken naar de technische analyse van Bitcoin, dan zien we dat er nog steeds veel ruimte is voor een bullish trend. Op de weekgrafiek is er een range break gemaakt na 39 weken consolidatie, wat doorgaans resulteert in veel upside. De RSI (Relative Strength Index) suggereert ook dat er nog veel potentieel is voor de prijs van Bitcoin om te stijgen.

Bron: TradingView

Op de daggrafiek lijkt het erop dat we de laagste prijs al hebben gezien, maar er is nog steeds een dagelijkse fair value gap die openstaat, wat kan duiden op een mogelijke verdere prijsdaling. Het is belangrijk om de $25.200 in de gaten te houden, omdat een wekelijkse candle close onder dit niveau een bearish signaal zou zijn.

Bron: TradingView

Op de 1-uur-grafiek is het interessant om te kijken naar de punten $27.123 en $26.555, aangezien deze punten van interesse blijven. Ondanks de volatiliteit op de korte termijn, is het nog steeds niet aan te raden om in shorts te handelen, omdat de hogere tijdsframes nog steeds positief zijn.

Bron: TradingView

Conclusie

Ondanks de onzekerheid van het fundamentele nieuws en de volatiliteit op de korte termijn, blijven de algemene vooruitzichten voor Bitcoin positief. Investeerders moeten echter alert blijven op het nieuws van de Fed en andere belangrijke ontwikkelingen in de wereldwijde economie. Het is belangrijk om het grote plaatje in gedachten te houden en te blijven focussen op de hogere tijdsframes bij het nemen van beslissingen over investeringen in Bitcoin.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!