Bitcoin biedt de beste bescherming tegen inflatie, aldus Anthony Pompliano

Een prominente crypto-influencer en Bitcoin-bull heeft onlangs zijn overtuiging dat Bitcoin (BTC) de beste bescherming tegen inflatie biedt, herhaald, zelfs na de diepe correctie van vorig jaar.

In een lange thread legde Anthony Pompliano aan zijn 1,6 miljoen Twitter-volgers uit waarom BTC nog steeds de beste bescherming tegen inflatie is, ondanks de bearish prijsactie van de koningsmunt in 2022. Hij gaf dan ook aan dat mensen die BTC vorig jaar afschreven, het grotere geheel gemist hebben. Hij zei het volgende:

“De markten kijken vooruit. Dus toen de Fed zei dat ze de inflatie zouden terugdringen, verkochten beleggers hun inflatiehedge-activa om staatsobligaties en waardeaandelen te kopen. Ze wachtten niet tot de inflatie daalde. Ze liepen voorop wat de Fed zei dat ze gingen doen.

Veel mensen wezen er ten onrechte op dat de crash van Bitcoin in 2022 bewees dat het geen inflatiehedge was. Dat kan niet onnauwkeuriger zijn. Je zou verwachten dat inflatiehedge-activa in prijs dalen als de Fed de inflatie naar beneden haalt. Verrassing! Dat is wat er is gebeurd.”

De influencer gaf ook aan dat de recente prijsstijging van Bitcoin met 60% kan worden toegeschreven aan de reactie van de nummer één cryptocurrency op de huidige macro-economische situatie. Hij beschreef het als volgt:

“Bitcoin is met 60% gestegen om 2023 te starten. Waarom gebeurt dat? De markt heeft zich gerealiseerd dat de Fed de rentetarieven met 4,5% heeft verhoogd en $1 biljoen van hun balans heeft verkocht, maar de inflatie is nooit onder de 6% gedaald. Nu vergroot de Fed [haar] balans en versnelt de inflatie.

Bitcoin reageert op de huidige macrosituatie. De markt kijkt vooruit en weet dat de inflatie hoger zal zijn en langer zal aanhouden dan eerder werd aangenomen. De Fed heeft geen keuze. Beleggers hebben weer een inflatiehedge nodig. Bitcoin is de grote winnaar.”

Pompliano vervolgde zijn betoog met stellen dat de correlatie van Bitcoin met inflatie eenvoudig is en dat handelaren zouden moeten leren om alle “ruis” in de markt te negeren. Hij sloot af met:

“Bitcoin is naar mijn mening de beste inflatiehedge. Er is veel rumoer op de markt. Leer het te negeren. Wanneer de inflatieverwachtingen stijgen, kopen mensen Bitcoin. Wanneer de inflatieverwachtingen afnemen, stoppen mensen met het kopen van Bitcoin.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!