Deze onbekende DeFi altcoin profiteert flink van bankencrisis

Een nog vrij onbekende altcoin, dat tot doel heeft om het Bitcoin-netwerk verder in de wereld van gedecentraliseerde finance (DeFi) te duwen, wist deze week met bijna 80% te stijgen toen de cryptomarkt zich herstelde.

RSK Infrastructure Framework (RIF) handelt op het moment van schrijven rond $0,174, een flinke stijging ten opzichte van bijna $0,106 die het een week geleden waard was, wat neerkomt op een prijsstijging van ruim 65%.

De munt wist de afgelopen dagen flink te stijgen in marktkapitalisatie, echter is het in de afgelopen 24 uur iets gedaald, waardoor het project momenteel op de 179ste plek staat op CoinMarketCap.

DeFi op het Bitcoin-netwerk?

Het project, dat in 2019 werd gelanceerd door het in Gibraltar gevestigde IOVlabs, heeft een zogenaamrde layer-3-protocol bovenop BTC gebouwd.

RSK Infrastructure Framework is ontworpen om het hulpprogramma van Bitcoin (BTC) uit te breiden en een gateway te bieden die het voor ontwikkelaars en mensen gemakkelijker maakt om BTC in DeFi-applicaties te gebruiken.

Het platform is gebouwd op Rootstock, een blockchain die tot doel heeft de beveiliging van Bitcoin te combineren met de smart contractmogelijkheden van Ethereum (ETH).

Onzekerheid bij banken zorgt voor interesse in BTC

De Bitcoin koers steeg vrijdag boven de $27.000 te midden van wervelende macro-economische zorgen over de stabiliteit van de Amerikaanse bankensector. De nummer één cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie is de afgelopen week met meer dan 36% gestegen.

Door de toegenomen interesse in BTC als alternatief voor het traditionele banksysteem, is DeFi op het Bitcoin-netwerk ook een steeds veelvoorkomend gesprek. Dit is waar RIF van wist te profiteren.

RIF lanceerde eind februari ook een cross-chain bridge, het RIF Flyover-protocol. Het protocol biedt een gedecentraliseerd pad voor Bitcoin-gebruikers om het Rootstock-ecosysteem te betreden en vice versa.