Binance gaat opnames en stortingen in Britse pond stoppen door regulerende druk

Volgens een rapport van Bloomberg beëindigde het in Londen gevestigde online betalingsbedrijf Paysafe zijn steun voor de transacties van Binance te midden van toenemend toezicht op cryptocurrencies door lokale toezichthouders.

Als gevolg hiervan zal de cryptocurrency-beurs zijn ondersteuning van de Britse pond (GBP) verliezen, wat betekent dat klanten in het VK niet langer in staat zullen zijn om te storten en op te nemen via bankoverschrijvingen.

Een woordvoerder van Binance verklaarde dat de wijzigingen minder dan 1% van de gebruikers zullen treffen. De cryptocurrency-beurs is momenteel op zoek naar een andere bankpartner. Stortingen en opnames in GBP voor nieuwe gebruikers werden op 13 maart opgeschort. Bankoverschrijvingen in GBP voor bestaande klanten worden op 22 mei 2023 stopgezet.

Waarom heeft Paysafe dit besloten?

Paysafe heeft verduidelijkt dat de opschorting van bankdiensten voor Binance alleen bedoeld is voor het VK en dat het zal blijven werken met de cryptocurrency-beurs in andere delen van de wereld. Het gaf het volgende aan:

“We hebben geconcludeerd dat de Britse regelgeving met betrekking tot crypto op dit moment te uitdagend is om deze service aan te bieden en daarom is dit een verstandige beslissing van onze kant die met grote voorzichtigheid is genomen.”

Het besluit van Paysafe om de relatie met de cryptogigant te beëindigen, resoneert met het huidige sentiment onder traditionele financiële spelers in het VK. Eerder deze maand hebben banken, waaronder Nationwide Building Society, een limiet opgelegd aan de hoeveelheid cryptovaluta die een klant met zijn bankpas kan kopen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!