Overheid van Zuid-Korea investeert in metaverse

Zuid-Korea investeert fors in de metaverse als nieuwe economische katalysator, met het Ministerie van Wetenschap en ICT van het land dat een fonds heeft aangekondigd dat is gewijd aan het stimuleren van metaverse-initiatieven.

De Zuid-Koreaanse overheid heeft 24 miljard Koreaanse won (18,1 miljoen dollar) geïnvesteerd om een fonds van meer dan 40 miljard Koreaanse won (30,2 miljoen dollar) te creëren voor metaverse-ontwikkeling.

De investering omvat een fonds ter ondersteuning van de groei van metaverse-bedrijven en een andere speciale investering om verschillende diensten op te bouwen, waaronder regionale projecten.

Een enorme katalysator voor de toekomst

De Zuid-Koreaanse overheid heeft het stijgende interesse van grote techbedrijven in de metaverse aangehaald als reden voor de investering in het fonds.

Met behulp van het Metaverse Fund zal Zuid-Korea de fusies en overnames van verschillende bedrijven in het metaverse-ecosysteem ondersteunen en tegelijkertijd binnenlandse metaverse-gerelateerde bedrijven helpen concurreren met wereldwijde spelers.

De overheid heeft erkend dat het moeilijk is voor lokale spelers om kapitaal op te halen via particuliere investeringen, gezien de onderliggende investeringsrisico’s.

Zuid-Korea heeft al geruime tijd fors geïnvesteerd in de metaverse, waarbij Seoul in januari een digitale replica van de stad in de metaverse heeft gelanceerd.

De regering van het land heeft ongeveer 2 miljard won (1,6 miljoen dollar) uitgegeven voor de eerste fase van het metaverse-project, dat tot doel heeft een virtuele ruimte te creëren die de echte wereld weerspiegelt.

Volledig inzetten op de Metaverse

Het Ministerie van Wetenschap en ICT van Zuid-Korea heeft investeringen van 51 miljoen dollar goedgekeurd voor verschillende metaverse-projecten en hiermee volledig ingezet op de metaverse voor de toekomst.

Het land heeft een paar initiatieven aangekondigd die zijn gericht op het ondersteunen van metaverse-projecten en bedrijven bij het bouwen van producten bovenop virtuele werelden.

Het eerste initiatief omvat een metaverse-groeifonds waarmee bedrijven die virtuele projecten willen ontwikkelen, rechtstreeks financiering kunnen krijgen van het Ministerie van Wetenschap en ICT van Zuid-Korea.

De instelling heeft 30 miljoen dollar voor dit fonds gereserveerd. Het tweede project heeft betrekking op de ontwikkeling van 13 specifieke initiatieven, waaronder de metaverse in verschillende convergentiegebieden, waaronder technologie, regionale projecten, de publieke sector en de industrie. Voor de voltooiing van dit tweede project is 21 miljoen dollar gereserveerd.

De toekomst ziet er rooskleurig uit voor de metaverse in Zuid-Korea

Terwijl de belangstelling van sommige particuliere bedrijven voor de metaverse begint af te koelen, verdubbelt Zuid-Korea zijn inzet om de lokale metaverseconomie te blijven steunen.

Nu Zuid-Korea zwaar investeert in de metaverse, is het land klaar om een wereldleider op dit gebied te worden, vooral gezien de toezegging van de regering om financiële steun en middelen te verstrekken aan lokale bedrijven.

Met meer investeringen en overheidssteun is Zuid-Korea goed op weg om een belangrijke speler op de metaverse-markt te worden.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!