Dogecoin (DOGE) heeft grote kans op stijging ten opzichte van BTC

Dogecoin (DOGE) heeft enkele verliezen weten in te perken tegen Bitcoin (BTC) op 10 maart. Gisteren daalde de DOGE/BTC-pairing namelijk tot het laagste niveau sinds oktober 2022. Op de dagelijkse grafiek bereikte het DOGE/BTC-paar 331 sats, een stijging van 4,75% ten opzichte van de vorige dagelijkse laagte van 316 sats. De bounce vond plaats rond een dalende trendlijn van meerdere maanden, die de neerwaartse bewegingen van het paar heeft beperkt sinds november 2022.

De dalende trendlijn van DOGE/BTC maakt deel uit van een falling wedge-patroon, dat traditioneel gezien wordt als een bullish omkeerpatroon. Dit heeft vooral te maken met het feit dat dit patroon een 62% succespercentage heeft bij het bereiken van zijn opwaartse prijsdoelen.

In het geval van Dogecoin schommelt de prijs rond het knooppunt van zijn falling wedge, waar de bovenste en onderste trendlijn samenkomen. De recente opleving van DOGE vanaf de onderste trendlijn vergroot de mogelijkheid om de bovenste trendlijn te testen voor een doorbraak.

Verder wordt de opwaartse opstelling ondersteund door de dagelijkse RSI van DOGE/BTC met 28 punten. Dit betekent dat DOGE oversold is aangezien de RSI zich onder de 30 punten bevindt. Een lage RSI in combinatie met een bullish opstelling is vaak een teken dat er opleving in prijs aan zit te komen.

In het geval van een doorbraak kan DOGE doorstijgen tot 500 sats in april, wat 50% hoger is dan de huidige prijsniveaus. Het opwaartse doel wordt gemeten door de maximale afstand tussen de bovenste en onderste trendlijn van de falling wedge op te tellen bij het doorbraakpunt.

Een beslissende daling onder de onderste trendlijn kan er echter voor zorgen dat het opwaartse patroon in gevaar komt. Doge kan in dit scenario dalen tot 280 sats, wat een historisch ondersteuningsniveau is ongeveer 13% lager dan de huidige niveaus.

Een dergelijk scenario is mogelijk gezien de mislukte falling wedge patroon van Dogecoin in maart 2022, waarbij de DOGE/USD-pair onder de onderste trendlijn dook, waarna een verlies van 50% volgde.