Voormalig DEGIRO-team lanceert revolutionair cryptoplatform Finst – met de laagste tarieven van Nederland

  • Het in Amsterdam gevestigde Finst B.V. lanceert vandaag haar diensten aan particuliere beleggers, nadat het met succes de registratie als Crypto Service Provider van De Nederlandsche Bank (DNB) heeft verkregen.
  • Finst introduceert een nieuw op transparantie gericht cryptocurrency-platform met unieke mogelijkheden en maximale veiligheid om de kloof tussen particuliere en professionele beleggers te overbruggen.
  • Particuliere beleggers kunnen nu hun account in minder dan 5 minuten openen en veilig beleggen vanaf desktop of mobiel zonder minimumbedrag en 82%* lagere tarieven dan de gemiddelde tarieven van 8 grote andere platforms.
  • Finst streeft ernaar om binnen 5 jaar het grootste en meest vertrouwde cryptocurrency-platform van Europa te worden dankzij een unieke combinatie van transparantie, veiligheid en de laagste tarieven in de markt.

Vandaag markeert het begin van een nieuw tijdperk voor investeerders in cryptocurrency in Nederland. Een decennium na een revolutie in de aandelenhandel door de kosten extreem te verlagen, kondigen voormalig DEGIRO mede-oprichter en ex-kernteam de lancering aan van een uniek investeringsplatform in een overvolle, maar ondoorzichtige en met hoge kosten cryptocurrency-markt.

Met Finst kunnen particulieren nu binnen enkele minuten beginnen met beleggen, profiterend van het zeer veilige, gebruiksvriendelijke en innovatieve handelsplatform, samen met de laagste transactiekosten in Nederland:

0,15% per transactie zonder enig minimumbedrag, minimumvolume of toegevoegde spread. Een transactie van €1000 in Bitcoin (BTC) zou bij Finst dus maar €1,50 kosten, wat gemiddeld 82%* goedkoper is dan andere grote Nederlandse aanbieders.

Het NextGen platform om de manier waarop mensen investeren in crypto radicaal te transformeren

Als je de aandelenhandel van een paar decennia geleden vergelijkt met de crypto-industrie van vandaag, zul je soortgelijke problemen opmerken. Extreem hoge en verborgen handelskosten, overweldigende of beperkte platforms, gebrek aan vertrouwen en transparantie, om er maar een paar te noemen.

Finst is opgericht om deze tekortkomingen op te lossen en de manier waarop mensen investeren in digitale activa radicaal te verbeteren met een unieke platform dat is gebouwd door professionele investeerders en zeer ervaren technische teams.

De web- en mobiele interfaces zijn ontworpen om beleggers volledige controle te geven en hun ervaring duidelijker, veiliger en transparanter te maken. Ongeacht kennis en ervaring kan iedereen nu profiteren van unieke geavanceerde handelsfuncties die eenvoudig zijn gemaakt, tegen een fractie van de kosten die andere aanbieders in rekening brengen. In de eerste release kunnen beleggers hun vermogen spreiden over 30 populaire coins, 24/7 handelen in EUR met ultrasnelle uitvoering, de markt volgen met realtime nieuws en snel kansen grijpen met gratis iDEAL stortingen. In de komende weken wordt het aanbod uitgebreid naar 55+ grote coins.

Onderzoek van Finst toont aan dat een groot deel van investeerders het moeilijk vindt om hun transacties bij te houden en hun prestaties in de loop van de tijd te begrijpen. Finst lost beide problemen op door de meest geavanceerde portfolio-analyses in Europa en toonaangevende activiteitenrapporten aan te bieden. Dit helpt gebruikers om precies te begrijpen hoeveel winsten en verliezen ze hebben gegenereerd zonder zelf ingewikkelde berekeningen uit te voeren. In de komende maanden zullen aanvullende diensten worden toegevoegd, zoals on-chain staking, prijsalerts, nieuwe ordertypes en een unieke passieve investeringsoplossing.

Gebruikmakend van tientallen jaren ervaring met beveiligingsstandaarden van institutioneel niveau

Meer dan ooit hebben beleggers in crypto een aanbieder nodig die ze kunnen vertrouwen, een die veiligheid, transparantie en betrouwbaarheid bovenaan de prioriteitenlijst plaatst. Om klanten maximale veiligheid te bieden, werkt Finst samen met ’s werelds toonaangevende aanbieder van wallet-management, Fireblocks, en bewaard het alle digitale activa van klanten in een seperate entiteit. Al het geld van klanten worden aangehouden bij de Nederlandse gereguleerde bank Bunq, en Finst heeft institutioneel risicobeheer ingebed in al haar activiteiten om tegenpartij-, IT- en menselijke risico’s te beperken. Maria Gallo, Chief Compliance Officer & Board Member, zei het volgende:

“De digitale activa-industrie moet verbeteren op het gebied van veiligheid, transparantie en risicobeheer. Een aanzienlijk aantal providers werkt zonder rekening te houden met de regelgeving, handelt tegen hun klanten en is ondoorzichtig over sommige van hun activiteiten. Onder andere het hebben van een structuur waarbij de activa van klanten worden gescheiden van de activa van de aanbieder, zou ook in de cryptoindustrie de norm moeten worden. We hebben aanzienlijk geïnvesteerd in veiligheid en corporate governance om onze klanten een vertrouwd en betrouwbaar platform te bieden.”

Finst streeft ernaar om binnen 5 jaar het grootste cryptoplatform van Europa te worden Met meer dan 1,9 miljoen crypto-investeerders heeft Nederland de afgelopen jaren een hoge acceptatiegraad voor digitale activa laten zien. Dankzij het ervaren managementteam, de unieke positionering en een zeldzame combinatie van extreem lage kosten met een geavanceerd platform, is Finst geschikt voor zowel actieve handelaren als langetermijnbeleggers en wil het binnen 5 jaar het grootste cryptoplatform worden in Europa. Julien Vallet, Co-founder en CEO van Finst, gaf het volgende aan:

“We zijn verheugd om een crypto-platform te lanceren dat echt alle soorten investeerders ten goede zal komen en de hoogste normen in de branche zal stellen.

In tegenstelling tot veel aanbieders handelen we niet tegen onze klanten, brengen we geen verborgen kosten in de vorm van spread in rekening en houden we ons niet bezig met risicovolle activiteiten zoals het uitlenen van munten.

In het verleden hebben we bewezen dat het mogelijk is om een betrouwbaar, kwalitatief hoogstaand en veilig investeringsplatform aan te bieden tegen uitzonderlijk lage kosten en dat zullen we met Finst ook doen.”

Over Finst

Finst is een in Amsterdam gevestigde fintech voor crypto die een best-in-class investeringsplatform biedt, samen met beveiligingsstandaarden van institutionele kwaliteit en de laagste handelskosten in Nederland. Finst wordt ondersteund door een mede-oprichter en geleid door het ex-kernteam van DEGIRO, de toonaangevende online broker in Europa, en is geregistreerd als Crypto Service Provider bij De Nederlandsche Bank (DNB). Finst wil het grootste cryptocurrency-platform van Europa worden door zowel actieve handelaren als langetermijnbeleggers in staat te stellen te profiteren van dezelfde kansen en tools als professionele beleggers. Kijk voor meer informatie op www.finst.com.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!