Amazon gaat NFT’s nieuw nut geven en marktplaats lanceren

‘S Werelds grootste marktplaats, Amazon, zet haar Web3-push voort met een gloednieuwe NFT-marktplaats die op 24 april 2023 gelanceerd zal worden.

De e-commerce gigant onderzoekt al een tijdje de Web3-markt, maar moest plannen uitstellen vanwege de ‘liquiditeitscrisis’ rondom FTX eind 2022, die de hele cryptomarkt maandenlang op een neerwaartse helling stuurde. Volgens Amazon’s CEO Andy Jassy maken non-fungible tokens (NFT’s) echter een groot deel uit van de toekomstige ondernemingen van de onderneming.

Niet alleen plaatjes

Het baanbrekende moment waarop Amazon de Web3-ruimte betreedt, zou het real-life nut van non-fungibele tokens kunnen vergroten. Dit plan werd onthuld in een interview voor Blockworks, dat ook de mogelijkheid noemde om Amazon’s eigen private blockchain-netwerk te bouwen.

De grootste ontwikkeling in NFT real-life utility-cases zijn de plannen van Amazon om NFT’s uit te testen om leveringsgegevens bij te houden. Deze acceptatie van het vertrouwenloze mechanisme van blockchain door een van de grootste ondernemingen ter wereld kan mogelijk de levering van goederen versnellen, de kosten verlagen en een ander nut aan NFT’s geven.

Crypto-gemeenschap is sceptisch

Aan de andere kant denken veel crypto-enthousiastelingen op Twitter dat de NFT-marktplaats van Amazon “zal floppen”, net zoals de Coinbase-, GameStop- en Reddit NFT-marktplaatsen niet zo groot bleken te zijn als verwacht. Amazon heeft echter de macht om deze tendens te veranderen met 300 miljoen actieve gebruikers wereldwijd en een reputatie om innovatie, zoals e-books, naar de mainstream te brengen.

De Amazon NFT Digital Marketplace wordt in eerste instantie alleen in de Verenigde Staten gelanceerd. Amazon NFT heeft echter binnenkort uitbreidingsplannen naar Europa, Australië en Nieuw-Zeeland.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!