XRP-gemeenschap discussieert over verhogen van transactiekosten

De XRP-gemeenschap op Twitter is momenteel verwikkeld in een verhit debat over een voorstel om de transactiekosten op de XRP Ledger te verhogen, met als doel om de prijs van de munt te verhogen.

Ripple CTO weegt ook in

Als gevolg van deze discussie, heeft de Chief Technology Officer (CTO) van Ripple, David Schwartz, ook meegedacht over het voorstel.

Schwartz drukte gisteren (5 maart) zijn gedachten uit in een reeks tweets, waarin hij zijn standpunt toelichtte.

Hij verklaarde dat hij, hoewel hij ja stemde in de peiling, niet geloofde dat transactiekosten gebruikt zouden moeten worden om de prijs van XRP kunstmatig te manipuleren.

Hij gaf echter toe dat de transactiekosten de werkelijke kosten moeten weerspiegelen die aan het netwerk worden opgelegd om een ​​efficiëntere toewijzing van middelen mogelijk te maken.

Schwartz verklaarde ook dat hij niet wilde dat het netwerk zijn concurrentievoordeel als goedkope, snelle transactie-blockchain zou verliezen. Desalniettemin verklaarde hij dat hij niet wilde dat node-operators ook transactiekosten zouden subsidiëren. Hij zei het volgende:

“Ik denk dat als de txn-vergoeding lager is dan de werkelijke kosten van een txn, we waarde vernietigen door txns uit te voeren en mensen te ontmoedigen om nodes te gebruiken. Terwijl als de vergoeding hoger is dan de kosten, we onnodige wrijving toevoegen.”

Vanwege de lage transactiekosten en snelheid is de XRPL populair bij betalingen. De gemiddelde netwerktransactie kost minder dan $0,01 en duurt 3-5 seconden om te voltooien.

Zal de stap goed zijn voor node-operators?

Aan de andere kant stemde Chris Thompson, een Twitter-gebruiker, in en suggereerde dat “de vergoeding hoog genoeg zou moeten zijn om die specifieke transactie te ontmoedigen.” Hij vroeg zich af of er een zwaar transactietype nodig was om het gebruik ervan te ontmoedigen.

Thompson vroeg zich ook af: “De node-operator krijgt sowieso geen enkele vergoeding, dus waarom maakt het uit of de vergoeding overeenkomt met de kosten van de transactie?”

Als reactie daarop verklaarde Schwartz dat de XRP Ledger al een betere oplossing voor dit probleem heeft. Als de transactie de mogelijkheden van het node te boven gaat, kan het deze eenvoudig markeren. Op deze manier kan worden voorkomen dat de transactie wordt uitgevoerd.

Concluderend blijft de XRPL-gemeenschap verdeeld over het voorstel om transactiekosten te verhogen om de prijs van XRP te verhogen. Hoe denken jullie hier echter over? Laat het weten op onze socials!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!