Dit voorstel zou XRP Ledger een stuk aantrekkelijker maken

XRP Ledger (XRPL) ontwikkelaars hebben een nieuw voorstel onthuld voor een cross-chain bridge die volgens hen de functionaliteit van de blockchain zou uitbreiden. Zo publiceerde de software engineer Mayukha Vadari een GitHub-voorstel, die hij tevens deelde op Twitter. Hij tweette het volgende:

Cross-chain bridges zijn ontworpen om functioneel overdrachten van crypto-activa tussen twee verschillende ketens mogelijk te maken. Vadari legde het als volgt uit:

“Een brug wisselt geen activa uit tussen twee grootboeken. In plaats daarvan vergrendelt het activa op één grootboek (de ‘vergrendelingsketen’) en vertegenwoordigt het die activa met verpakte activa op een andere keten (de ‘uitgevende keten’). Een goed model om in gedachten te houden is een doos met een oneindige voorraad verpakte activa.

Door een activum van de vergrendelingsketen in de doos te plaatsen, wordt een gewikkeld activum vrijgegeven op de uitgevende ketting. Door een ingepakt activum van de uitgifteketen terug in de doos te plaatsen, wordt een van de bestaande activa op de vergrendelingsketen weer vrijgegeven op de vergrendelingsketen. Er is geen andere manier om activa in of uit de doos te krijgen. Houd er rekening mee dat de doos op geen enkele manier ‘opraakt’ verpakte activa – het heeft een oneindige voorraad.”

Emi Yoshikawa, de vice-president van strategie en operaties bij Ripple, reageerde op het het voorstel door te stellen dat “de potentiële use-cases voor XRPL aanzienlijk zou uitbreiden.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!