Ripple’s juridisch adviseur benadrukt “pesterij”-tactieken van de SEC

De juridisch adviseur van Ripple, Stuart Alderoty, ging naar Twitter om kritiek te uiten op de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC), waarin hij verklaarde dat de toezichthouder vier van de laatste vijf zaken in het Hooggerechtshof heeft verloren.

Alderoty schreef de overwinningen toe aan degenen die de moed en middelen hadden om terug te vechten tegen de “pesterij” -tactieken van de SEC en het oprekken van juridische posities die niet trouw waren aan de wet.

De tweet volgde op verschillende andere opmerkingen van Alderoty die kritiek uiten op de aanpak van de SEC bij het reguleren van cryptocurrencies. Zo beschuldigde hij in september 2022 de toezichthouder van het orkestreren van een “politieke machtsgreep” en verwierp hij het idee dat cryptocurrencies specifieke regelgeving vereisen.

Alderoty voerde ook aan dat het de strategie van de SEC is om verschillende projecten aan te vallen met zijn “regulering door handhaving”-benadering om zijn bereik uit te breiden tot buiten het domein van effecten.

Eerder deze maand deed Alderoty zelfs een uitspraak gericht naar SEC-voorzitter Gary Gensler, waarin hij suggereerde dat Gensler een “politieke aansprakelijkheid” zou kunnen zijn voor president Joe Biden vanwege zijn harde anti-crypto-standpunt.

Deze opmerking kwam weer na de handhavingsactie van de SEC tegen cryptocurrency-beurs Kraken, wat resulteerde in een boete van $30 miljoen. Tevens waarschuwde Gensler andere platforms om “kennis te nemen” van Kraken’s recente stap om zijn stakingdienst in het land stop te zetten.

De handhavingsacties van de SEC tegen Kraken en Ripple hebben sommigen in de branche ongerust gemaakt over de toekomst van cryptoregulering in de Verenigde Staten. De crypto-industrie hoopt op meer duidelijkheid en een gunstiger regelgevingsklimaat.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!