Frans top museum gaat NFT’s van CryptoPunk en Autoglyph tentoonstellen

Het toonaangevende museum voor moderne kunst in Parijs, Frankrijk, Centre Pompidou, kondigde een permanente tentoonstelling van NFT’s aan. Het museum toont NFT’s van verschillende wereldwijde digitale artiesten, waaronder CryptoPunk #110 en Autoglyph #25, beide gedoneerd aan het museum.

“Het Centre Pompidou verwerft een reeks werken over de relatie tussen blockchain en artistieke creatie, waaronder de eerste NFT’s! 18 projecten van 13 Franse en internationale kunstenaars zijn opgenomen in de collectie.”

Volgens Xavier Rey, directeur van het Franse Nationale Museum voor Moderne Kunst, streeft het centrum zijn interesse in digitale kunst na in verband met blockchain. Hij vervolgde met:

“Web3 is een innovatief terrein dat kunstenaars nu hebben aangegrepen om origineel en gedurfd werk te creëren, en deze collectie bevestigt opnieuw onze steun aan kunstenaars bij hun verovering van nieuwe uitdrukkingsmiddelen, die de basis vormen van moderne kunst.”

De tentoonstelling – gepland voor dit voorjaar – markeert de eerste tentoonstelling van NFT in het internationaal gerenommeerde Centre Pompidou, de thuisbasis van meesterwerken van andere kunstenaars zoals Wassily Kandinsky, Frida Kahlo en Henri Matisse.

Het is echter niet het eerste museum die deze stap zet. Eind januari was het Musée Granet in Aix-en-Provence hen voor door aan te kondigen dat de werken in zijn tentoonstelling over kunstvormen afgeleid van digitale kunst zouden worden opgenomen in zijn gemeentelijke collectie.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!