Forbes verwijdert artikel “Waarom de SEC Ripple en Ethereum anders behandelt”

Het grote Amerikaanse zakelijke tijdschrift Forbes heeft om nog onduidelijke reden een artikel waarin kritiek werd geuit op de behandeling vanuit de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) jegens Ripple, van Senior bijdrager Dr. Roslyn Layton, verwijderd.

Het artikel met de titel “Waarom de SEC Ripple en Ethereum anders behandelt” wordt nu geblokkeerd door een pop-up van een redacteursnotitie die luidt: “Deze pagina is niet langer actief.”

Dankzij screenshots die werden gedeeld door leden van de XRP-gemeenschap, die onthulden dat het artikel nog steeds zichtbaar is in de leesmodus op geselecteerde browsers, konden wij van CryptoBenelux de inhoud doornemen. Hieronder de screenshots:

In het artikel roept Dr. Layton vragen op over waarom de SEC Ethereum een ​​vrije doorgang geeft door de controversiële Bill Hinman-speech uit 2018, waarvan de toezichthouder beweert dat het voldoende leidraad is voor de opkomende industrie, maar ervoor kiest om Ripple en XRP anders te behandelen. De beleidsonderzoeker, die dit feit omschrijft als een mogelijke “inconsistentie” in de regelgeving, geeft aan dat het probleem zou kunnen liggen in de fel omstreden Hinman-documenten.

De Hinman-documenten in de Ripple vs. SEC-rechtszaak

De Hinman-documenten verwijzen naar e-mails en ander materiaal met betrekking tot het opstellen van de controversiële toespraak. Op een gegeven moment werd de toespraak met name de focus van de SEC-zaak tegen Ripple, waarbij het bureau zich aanvankelijk verzette tegen de pogingen van Ripple om toegang te krijgen tot de documenten.

Terwijl de SEC vorig jaar eindelijk de documenten aan Ripple overhandigde, nadat ze zich eerder had verzet tegen zes gerechtelijke bevelen om dit te doen, probeert het bureau nu de documenten verzegeld te houden per Omnibus-motie die afgelopen december is ingediend. Het voerde opnieuw aan dat deze beraadslagingen onderworpen zijn aan het privilege van advocaat en cliënt, en voegde eraan toe dat het openstellen voor publieke controle een negatieve invloed zou kunnen hebben op het vermogen van functionarissen om in de toekomst over beleid te beslissen.

Dr. Layton dient motie in om documenten in te zien

Met name Dr. Layton heeft in haar artikel de mening geuit dat het argument van de SEC moeilijk te verkopen is, aangezien het zegt dat het dient als leidraad voor de opkomende markt. Ze betoogt dat deze documenten zouden kunnen verduidelijken of de vrijbrief die aan Ethereum werd gegeven, was ingegeven door Hinman’s vermeende belangenverstrengeling of dat er verwarring is onder regelgevers die verwarring onder deelnemers uit de industrie en Ripple’s eerlijke kennisgevingsverdediging zou kunnen rechtvaardigen. Daarom heeft ze, zoals vandaag gemeld, een motie ingediend waarin ze de rechtbank verzoekt de documenten te openen.

Het is niet verwonderlijk dat leden van de XRP-gemeenschap hun verontwaardiging hebben geuit over het feit dat Forbes het artikel lijkt te hebben verwijderd. Advocaat John Deaton, wiens firma het artikel had geciteerd over de indiening van de Forbes-bijdrager, was geschokt door te schrijven: “Wth.” (een afkorting voor What the hell).

Is dit censuur of was er iets mis met de feiten in het artikel? We houden jullie op de hoogte als er meer nieuws naar buiten komt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!