Frankrijk gaat in 2024 strengere crypto-regulering implementeren

Uit rapporten blijkt dat Frankrijk van plan is om in januari 2024 strengere regels in te voeren met betrekking tot het registreren van crypto-bedrijven. De Nationale Vergadering en de Senaat van Frankrijk zullen stemmen om dit nationale agendapunt, dat het gebruik van digitale valuta’s bevordert, te steunen.

Een speciale parlementaire commissie keurde unaniem de taal van de registratieregel goed. De volgende fase is het vragen van toestemming aan de Senaat, een procedure die op 16 februari zal plaatsvinden. Na goedkeuring door de Senaat zou het document vóór het einde van deze maand moeten worden goedgekeurd door de Nationale Assemblee van Frankrijk.

Licentiezoekers moeten voldoen aan strengere regelgeving

Frankrijk was duidelijk in zijn doelstellingen over de verwachte registratievereisten waaraan crypto-bedrijven tegen januari volgend jaar aan moeten voldoen. Volgens het nieuwe registratieplan zullen bedrijven die zich voor het eerst registreren zich aan extra strenge regels moeten houden. Deze voorschriften betrekking op interne controles en cyberbeveiliging en belangenconflicten.

Desalniettemin zijn ze, ondanks de schijnbare grondigheid van de huidige criteria, een verbetering ten opzichte van het eerdere lastige standpunt van de Franse Senaat.

Senator Hervé Maurey stelde vorig jaar voor om de regels aan te scherpen in de nasleep van de ineenstorting van de FTX, en om ervoor te zorgen dat de Franse wet geen maas in de wet biedt om te voldoen aan nieuwe regels van de Europese Unie, bekend als de Markets in Crypto Assets-verordening (MiCA).

De plannen van Maurey zouden hebben betekend dat elke niet-geregistreerde crypto-aanbieder vanaf oktober een licentie moet aanvragen, wat volgens lobbyisten in de branche onwerkbaar zou kunnen blijken te zijn.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!