Deutsche Bank overweegt investeringen in de cryptomarkt

De vermogensbeheerafdeling van de financiële gigant Deutsche Bank overweegt naar verluidt investeringen in de cryptomarkt om de groei te versnellen nadat de wereldmarkten vorig jaar daalden.

Volgens een nieuw Bloomberg-rapport is de DWS Group van de Duitse bankgigant al in gesprek om te investeren in twee in Duitsland gevestigde cryptobedrijven.

Bronnen vertelden Bloomberg dat het hoofd van de DWS Group, CEO Stefan Hoops, in onderhandeling is om een ​​minderheidsbelang te kopen in Deutsche Digital Assets, een crypto-activabeheerder. Ze gaven tevens aan dat hij ook wil investeren in Tradias, een handelsonderneming in digitale activa die eigendom is van Bankhaus Scheich, een marktmaker in effecten en digitale activa.

Volgens het rapport zei Hoops vorige week tijdens een inkomensgesprek dat de huidige neergang in cryptomarkten DWS “interessante kansen” voor investeringen zou kunnen bieden. Hij gaf verder aan dat DWS “begonnen is met het beoordelen van strategische partners en begint met due diligence op potentiële doelen”, inclusief digitale middelen.

Volgens Bloomberg is het vernieuwen van de groei een primaire focus voor DWS na een uitstroom van $21,5 miljard in 2022 en een daling van $114,8 miljard in beheerde activa.

Verschillende reuzen op het gebied van bankieren en vermogensbeheer hebben de afgelopen maanden uitstapjes gemaakt naar de cryptomarkt. Zo nam BlackRock Inc., de grootste vermogensbeheerder ter wereld, afgelopen november het beheer over van een deel van de USDC-reserves van stablecoin-emittent Circle.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!