WeTransfer kondigt stap in NFT-markt aan

De data service gigant WeTransfer kondigde maandag aan dat het samen is gaan werken met blockchain-platform Minima om in maart een non-fungible token (NFT) minting-product aan te bieden. De aankondiging van WeTransfer vermeldt dat gebruikers die gebruik maken van de Minima-coöperatie NFT’s kunnen minten vanaf een mobiel apparaat of computer. Damain Bradfield, Chief Creative Officer bij WeTransfer, gaf het volgende aan:

“WeTransfer is verheugd om samen te werken met Minima, wiens visie sterk is afgestemd op de onze om mensen naadloos met elkaar te verbinden en innovatie en creativiteit te faciliteren zonder privacy op te offeren.”

Blockchain-platform Minima en zijn team claimen zelf dat zij “de enige mobiel-native Layer 1-blockchain” zijn. De website van het platform belicht de aanstaande lancering van een minima-token (MINIMA) en beweert een “volledig gedistribueerd netwerk zonder single point of failure” te zijn, gevalideerd door “honderdduizenden nodes”. De documentatie van het bedrijf biedt stapsgewijze instructies voor het uitvoeren van een Minima-knooppunt op Android 9 en hoger.

De toetreding van WeTransfer tot de NFT-industrie volgt op eBay’s recente overname van NFT-marktplaats Knownorigin en de uitbreiding van het bedrijf naar de ruimte voor digitale verzamelobjecten. Facebook, Instagram en Twitter hebben ook met NFT-technologie gewerkt. Hoewel WeTransfer NFT’s via Minima gratis zijn, moeten gebruikers een node uitvoeren. Naast mobiele telefoons met Android 9 en hoger, kunnen Minima-knooppunten worden uitgevoerd op Windows, Mac (desktop), Linux (desktop) en Linux-server.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!