Slapende Dogecoin-wallet wordt na 9 jaar wakker met enorme winst

Uit gegevens van Whale Alert blijkt dat een slapende Dogecoin (DOGE) -wallet na 9 jaar inactief geweest te zijn plotseling weer wakker is geworden. Wat betekent dit voor de Dogecoin koers en hoeveel winst heeft de investeerder gemaakt na 9 jaar?

Een winterslaap van 9 jaar

Volgens gegevens van de blockchain-tracker Whale Alert, heeft een zeer oude DOGE-portemonnee de afgelopen dag enige activiteit vertoond. Dit Dogecoin-adres was sinds ongeveer 9,1 jaar geleden inactief en had een totaal saldo van ongeveer 2.043.137 DOGE.

Om preciezer te zijn, vóór dit laatste teken van leven was de portemonnee voor het laatst betrokken bij een transactie op 31 december 2013. De allereerste transactie waarbij dit eeuwenoude adres betrokken was, vond plaats op 15 december 2013.

Dit is erg interessant omdat het betekent dat de houder van dit adres een van de eerste gebruikers van de cryptocurrency moet zijn geweest, aangezien Dogecoin voor het eerst werd gelanceerd op 6 december 2013, slechts 9 dagen voor de portemonnee zijn eerste overboeking deed.

Op de dag van de eerste activiteit van het adres was de DOGE-prijs slechts ongeveer $0,0002979. Bij deze eerste transactie ontving de portemonnee een bedrag van ongeveer 24.894 DOGE, wat op dat moment slechts $7 waard was.

De portemonnee bleef gedurende de rest van december 2013 munten ontvangen (gedurende welke het geen verzendtransactie deed), totdat de eerder genoemde laatste overdracht plaatsvond op de 31e van de maand. Het adres verzamelde tegen die tijd in totaal 2.043.137 DOGE, en volgens gegevens heeft de belegger $806,75 uitgeven om deze munten te verkrijgen.

Na het observeren van deze regelmatige activiteit, viel de portemonnee om de een of andere reden volledig stil, tot een dag geleden, toen het adres eindelijk nieuw leven werd ingeblazen, meer dan 9 jaar later.

Hoeveel winst heeft de belegger gemaakt?

Het is mogelijk dat de houder de portemonnee is kwijtgeraakt en de sleutels nu pas heeft gevonden (of misschien heeft iemand anders ze ontdekt), vandaar dat er zo’n groot gat is.

In de afgelopen dag lijkt de portemonnee twee transacties te hebben gedaan; de eerste was een relatief kleine verzendtransactie van 10.176 DOGE, ter waarde van $937,4 op het moment van de overdracht. De tweede droeg de rest van zijn holdings (2.032.961 DOGE) over voor een prijs van $187.268,3.

Dit betekent dus dat de Dogecoin-investeerder erin slaagde de munten te verkopen voor een totaal van $188.205,7, nadat hij de tokens had gekocht voor slechts $806,75, waarmee hij maar liefst 23.228,9% winst maakte.

Aangezien de belegger schijnbaar willekeurig het hele saldo in één keer heeft verkocht kan de theorie dat de sleutels verloren waren gegaan enig gewicht in de schaal leggen. Want als de belegger al die tijd toegang had tot het adres, zouden ze de munten waarschijnlijk al in een van de bullruns hebben verkocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!