Zeer accurate indicator voorspelt flinke stijging voor Bitcoin

De principes van de prijscorrelatie van Bitcoin (BTC) met cruciale macro-economische indicatoren moeten nog worden bestudeerd, maar er zijn al duidelijke patronen ontstaan. Een van hen heeft zojuist een superzeldzaam bullish signaal afgegeven.

“When liquidity flows, Bitcoin moves”

Volgens een analyse die een anonieme onderzoeker via @TechDev_52 op Twitter deelde met zijn 400.000 volgers, zou Bitcoin op het punt staan ​​een grote impuls te krijgen op basis van de indicator die op meesterlijke wijze zijn stijgingen voorspelde gedurende de hele geschiedenis van de munt.

De indicator heeft te maken met de dynamiek van de verhouding tussen de tarieven van Chinese staatsobligaties op tien jaar (CN10Y) en de U.S. Dollar Index (DXY). Deze indicator is net boven de lijn van het 1-jaars voortschrijdend gemiddelde uitgekomen. Ook is de voortschrijdend gemiddelde convergentie/divergentie (MACD, of MAC-D) indicator die het momentum volgt, terug in de “groene zone”, die traditioneel wordt geassocieerd met “bullish” sentiment. Hij gaf het volgende aan in zijn tweet:

“Als de liquiditeit stroomt, beweegt Bitcoin.

CN10Y / DXY brak boven zijn 1-jarige MA … En de maandelijkse MACD is bullish gepasseerd.
5 van de laatste 5 keer volgde een grote BTC impuls. Wat gebeurt er deze keer?”

Zal de geschiedenis zich herhalen?

Vijf keer eerder in de geschiedenis van Bitcoin – in 2010, 2012, 2013, 2017 en 2020 – was deze combinatie van factoren een geldig optimistisch signaal voor de grootste cryptocurrency. De laatste verschijning resulteerde in een 8x stijging van de Bitcoin koers in Q4, 2020-Q1, 2021.

De meest indrukwekkende impuls ooit werd geregistreerd in 2010, toen de Bitcoin prijs met 47.000% steeg in een paar maanden tijd.

Het zal lastig zijn om in de buurt te komen van de stijging van 2010, echter als de geschiedenis zich herhaalt, kan het wel eens een zeer interessante periode worden voor Bitcoin-investeerders.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!