Binance lanceert nieuw gedecentraliseerd opslagsysteem, genaamd BNB Greenfield

‘S Werelds grootste cryptocurrency-beurs op basis van volume heeft in een recente blogpost aangekondigd dat het een nieuw gedecentraliseerd opslagsysteem op basis van zijn eigen blockchain gaat lanceren.

Binance publiceerde tevens een whitepaper voor BNB Greenfield, een driedelig Web3-enabled dataopslagprotocol gebouwd bovenop de BNB Chain. Het gaf het volgende aan:

“BNB Greenfield bestaat uit een drie-eenheid die samenwerkt om een ​​gedecentraliseerd gegevensopslagsysteem te bieden met gebruikers centraal:

(1) BNB Greenfield Blockchain + opslagproviders.

(2) Nieuwe BNB Greenfield dApps.

(3) Bestaande BNB Chain dApps.”

Binance gaf aan dat het samenwerkt met Amazon Web Services (AWS) bij het bouwen van het systeem, evenals met blockchain-infrastructuurbedrijven NodeReal en Blockdaemon.

Volgens Binance is het nieuwe systeem bedoeld om persoonlijke cloudopslag, websitehosting, een social media functie en het opslaan van transactiegegevens van de BNB-keten mogelijk te maken.

De GitHub-pagina van het project geeft meer inzicht in het gebruik van het nieuwe systeem, eraan toevoegend dat het drie functies heeft die verschillen van bestaande gedecentraliseerde en gecentraliseerde opslagsystemen. Het legde het als volgt uit:

“Het stelt Ethereum-compatibele adressen in staat om zowel data als token-assets te creëren en te beheren. Het koppelt native gegevensrechten en beheerlogica aan BSC als uitwisselbare activa en smart contractprogramma’s met alle andere activa, [en] het biedt ontwikkelaars vergelijkbare API-primitieven en prestaties als populaire bestaande Web2-cloudopslag.

De verwachting is dat Greenfield een speeltuin en testveld gaat opzetten voor nieuwe data-economie en dApp-modellen, die uiteindelijk onderdeel worden van de basis voor Web3.”

Hoewel er geen specifieke lanceringsdatum werd genoemd, gaf Binance aan dat het van plan is om het testnet van BNB Greenfield ergens “in de komende maanden” te lanceren.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!