Deze twee altcoins zullen flink stijgen in de volgende bullmarkt, aldus Coin Bureau

De host van het bekende, op crypto-gerichte, YouTube-kanaal, Coin Bureau, Guy Turner, heeft aangegeven dat hij optimistisch is dat Polkadot (DOT) en Cosmos (ATOM) tijdens de volgende bullrun flink kunnen gaan stijgen.

Onder verwijzing naar een rapport van Electric Capital vertelde Turner zijn 2,21 miljoen YouTube-abonnees dat de two layer-one blockchains in staat zijn om ontwikkelaars aan te trekken en te behouden, ondanks dat ze aanzienlijk minder financiering krijgen dan bijvoorbeeld Solana (SOL), Polygon (MATIC) en Near Protocol (NEAR). Hij gaf aan dat dit een goed teken is voor de toekomst van DOT en ATOM tijdens de volgende bullmarkt:

“Cryptoprojecten met veel financiering zijn het minst getroffen door de bearmarkt. Dit omvat bestaande blue chip-cryptoprojecten zoals Polygon, Solana en Near Protocol. Het omvat ook potentiële toekomstige blue chip-cryptoprojecten zoals Aptos…

Er zijn echter uitzonderingen op deze regel, zoals Polkadot en Cosmos…

Het vermogen om door te gaan met het opbouwen van een ontwikkelaarsbasis ondanks dat er aanzienlijk minder financiering is, is een andere kwaliteit die beide projecten delen.

Noem me gek, maar ik denk dat dit een concreet bewijs is dat Polkadot en Cosmos de meest toegewijde gemeenschappen hebben en dus de meest productieve ecosystemen.

Het feit dat we tijdens de vorige cryptocyclus geen vuurwerk van DOT of ATOM hebben gezien, suggereert dat de volgende hun tijd zal zijn om te schitteren.”

Volgens Electric Capital is het aantal ontwikkelaars op Solana, Polkadot, Cosmos en Polygon gestegen van minder dan 200 tijdens de cryptowinter van 2018 tot meer dan 1.000 momenteel. Andere blockchains zoals Aptos (APT) zagen het aantal ontwikkelaars met meer dan 50% groeien op jaarbasis, terwijl het aantal ontwikkelaars op Near Protocol steeg met 40% op jaarbasis.

Turner gaf echter aan dat regelgevingsrisico’s en de mogelijkheid dat cryptoprijzen verder dalen, het vermogen van projecten om ontwikkelaars vast te houden kan schaden. Hij beschreef het als volgt:

“Het enige waar ik voor wil waarschuwen is dat er een reële mogelijkheid is dat we de bodem van de huidige crypto-bearmarkt nog niet hebben gezien.

Als de cryptomarkt blijft crashen of zelfs maar zijwaarts beweegt, kan dit een negatieve invloed hebben op het behoud van ontwikkelaars voor alle cryptoprojecten en -protocollen.

Er is ook een zeer reëel risico dat toezichthouders in de Verenigde Staten, met name de SEC [U.S. Securities and Exchange Commission], zal hard optreden tegen enkele van deze cryptoprojecten.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!