HSBC heeft toch besloten om in de cryptomarkt te stappen

De bankgigant HSBC heeft in september van vorig jaar aangekondigd dat het geen crypto-diensten zou aanbieden. Noel Quinn, de toenmalig CEO van de bank, maakte zich destijds zorgen over de duurzaamheid van de crypto-prijzen. De bank was ook negatiever dan andere instellingen over de digitale activaklasse, waarbij werd verwezen naar de volatiliteit van cryptocurrencies. Quinn gaf toen aan:

“Als bank komen we niet in de crypto-wereld, crypto-handel, crypto-exchanges.”

In december van datzelfde jaar verklaarde HSBC echter dat het handelsmerkaanvragen had ingediend bij het United States Patent and Trademark Office (USPTO) voor een verscheidenheid aan digitale valutaproducten en -diensten.

Voordat HSBC zijn negatieve houding ten opzichte van digitale valuta bekendmaakte, betrad HSBC in maart 2022 de metaverse via een samenwerking met op blockchain gebaseerd virtueel gamingplatform The Sandbox (SAND).

De metaverse en cryptocurrencies zijn gerelateerd aan elkaar omdat virtuele valuta nodig is om zaken te doen in de digitale ruimte. De grootste Britse bank is nu echter wel bereid om de virtuele valutamarkt te betreden, volgens rapporten.

Concreet is HSBC een productdirecteur voor tokenisatiegebruik en Web3 aan het rekruteren, wat suggereert dat het van plan is een breed scala aan Bitcoin-gerelateerde diensten aan te bieden, volgens vacatures die maandag zijn vrijgegeven.

Volgens HSBC is het Bitcoin-landschap snel aan het groeien, wat geëist heeft dat HSBC een aanwezigheid in deze industrie vestigt. Bovendien moet de kandidaat in staat zijn om een breed tokeniseringsvoorstel te conceptualiseren, te construeren en uit te voeren dat economisch levensvatbaar is, rekening houdend met de omvang van HSBC.

Web3 wordt gepromoot als de toekomst van internet. Het concept voor dit toekomstige op blockchain gebaseerde web omvat cryptocurrencies, non-fungibele tokens (NFT’s), gedecentraliseerde financiën en meer.

De verantwoordelijkheden van de chef van tokenisatie zijn de strategische creatie en het dagelijkse beheer van bestuursforums en -panels omvatten om de agenda voor digitale activa effectief en transparant te sturen, aldus HSBC.

HSBC Holdings is een multinationale bank en financiële dienstverlener met hoofdkantoor in Londen. Het is een van ’s werelds grootste banken in termen van totale activa. Het is niet de enige grote bank die overweegt toe te treden tot de sector. In de afgelopen jaren hebben concurrenten, waaronder JPMorgan Chase & Co., crypto-gerelateerde producten uitgebracht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!