Beste cryptocurrencies om te handelen in 2023

Van Bitcoin en Dogecoin tot Ethereum en Tether, er zijn meerdere soorten cryptocurrencies, die het ingewikkeld maken als je als beginner in de wereld van crypto begint. Om het u iets makkelijker uit te leggen, gaan we hier enkele top cryptocurrencies presenteren die gebaseerd zijn op marktkapitalisatie of op de totale waarde van munten die momenteel op de markt aanwezig zijn.

Welke cryptovaluta is in werkelijkheid?

Een cryptocurrency is een digitale kapitaalbron die circuleert zonder enige gecentraliseerde autoriteit van de bank of overheid. Momenteel zijn er 22.350 cryptocurrencies-programma’s en deze veroveren bijna 1 biljoen crypto-kapitaalmarkt.

Cryptocurrencies van het hoogste niveau

1.    Bitcoin (BTC)

Het is de eerste cryptocurrency die in 2009 is ontwikkeld door Satoshi Nakamoto. Het marktkapitaal is momenteel $440,5 miljard. Het wordt beschouwd als de originele cryptocurrency die werkt op. Blockchain-technologie die fungeert als een grootboektransactie door in te loggen. De transacties worden verspreid over het uitgestrekte netwerk van verschillende computers. De reden voor opname in het gedistribueerde grootboek moet worden geverifieerd door de oplossing van de cryptografische puzzel die wordt genoemd als een proof-of-work (PoW). Daarom is Bitcoin de frauduleuze vrije cryptocurrency.

De prijs van Bitcoin is verbazingwekkend gestegen als een raket. In mei 2016 kostte de ene bitcoin bijvoorbeeld $500. Maar nu, in januari 2023, kost één bitcoin u ongeveer $22.859, wat betekent dat één bitcoin met ongeveer 4472% gestegen is.

2.    Ethereum (ETH)

Volgens de platforms van zowel blockchain als cryptocurrencies is Ethereum het meest bekend onder programma-ontwikkelaars vanwege zijn latente kwaliteitsapplicaties, waaronder zogenaamde smart contracts die spontaan worden uitgevoerd wanneer er aan de vereiste voorwaarden voldaan wordt en non-fungible tokens (NFT’s).

Ongetwijfeld heeft Ethereum nog veel potentiële groei in zich, aangezien het marktkapitalisatie momenteel ongeveer $197,8 miljard bedraagt. De groei kan ook gezien worden als we naar het verleden kijken, want in april 2016 was er één Ethereum beschikbaar voor $11 en nu in januari 2023 kost het $1617. Het groeipercentage is ongeveer 14598% op het moment van schrijven.

3.    Tether (USDT)

USDT, ook bekend als Tether USD, is een cryptocurrency die specifiek is ontworpen om de volatiliteit van de crypto-markt te verminderen. Het doet dit door de waarde van de munteenheid te koppelen aan die van de Amerikaanse dollar, een van de meest stabiele valuta’s ter wereld. Dit betekent dat als de waarde van de dollar stijgt of daalt, de waarde van USDT mee zal stijgen of dalen, in plaats van te schommelen als veel andere cryptocurrencies.

USDT wordt vaak gebruikt door beleggers en handelaren als een soort buffer voor de volatiliteit van de crypto-markt. Als bijvoorbeeld de waarde van Bitcoin plotseling daalt, kunnen beleggers hun bezittingen omzetten naar USDT om hun verliezen te beperken. Daarnaast wordt USDT ook vaak gebruikt als een tussentijdse opslagplaats voor mensen die willen handelen of als mensen geld willen verzenden zonder dat ze zich druk hoeven te maken over waardedalingen.

4.    Binance-munt (BNB)

Het is een soort digitale valuta die een belegger nodig heeft om te handelen en vergoedingen te betalen op het platform van Binance. Binance is ongetwijfeld een van de beste cryptocurrencies-beurzen tussen alle andere platformen. De huidige marktkapitalisatie van BNB is momenteel $49,5 miljard.

Het werd voor het eerst gelanceerd in 2017 en tot nu toe heeft het een eerdere gary-verwerkingshandel op het Binance-platform verbeterd. Momenteel kunt u deze munt gebruiken voor het verwerken van betalingen, trading cryptocurrency en ook voor het regelen van reisboekingen. Het belangrijkste is dat beleggers het ook gebruiken om het te verhandelen en uit te wisselen met andere top cryptocurrencies, waaronder Etherum en Bitcoin.

5.    USD Coin (USDC)

USDC is vergelijkbaar met USDT en bevat een titel van stablecoin. Het is dus de bedoeling dat het gelijk is aan de waarde van de Amerikaanse dollar. 1 USDC is bijvoorbeeld gelijk aan 1 USD. Het nam met name het potentieel van Ethereum en dus kunnen investeerders het gebruiken voor wereldwijde transacties. Het heeft momenteel een marktkapitalisatie van $43,5 miljard.

6.    Dogecoin (DOGE)

De initiële ontwikkeling van Dogecoin kwam tot stand door een grap, maar later veroverde het een waarde op de markt in 2013. Maar nu is het een beroemde en prominente digitale valuta.

Momenteel draagt ​​​​het het marktkapitaal ongeveer $11,7 miljard. Het werd allemaal gedaan door creatieve memes en communities die de marketing van Dogecoin verbeterden. Net als bij veel andere cryptocurrencies, kan Dogecoin worden gemaakt zonder een gedefinieerde limiet en dit feit laat de digitale valuta dus ontvankelijk voor devaluatie vanwege de toename van het totale aanbod.

7.    Solana (SOL)

In werkelijkheid is Solana ontwikkeld om te helpen bij mogelijk gebruik van gedecentraliseerde financiering (DeFi), smart contracts en gedecentraliseerde applicaties (DApps). Het werkproces van Solana bestaat uit onderscheidende proof-of-historie en proof-of-stake apparaten om transacties snel en veilig te verwerken. Solana heeft een marktkapitalisatie van ongeveer $9,0 miljard bereikt.

De waarde van Solana bij de lancering in 2020 was $0,77 en momenteel in januari 2023 werd het $24,23. Dit betekent dat het een winstpercentage gerealiseerd heeft van ongeveer 3050%.

8.    XRP (XRP)

XRP is een cryptocurrency en de native valuta van de Ripple-blockchain. Het is ontwikkeld om te functioneren als een digitale valuta en tegelijkertijd als een platform voor financiële transacties. XRP wordt beschouwd als een snellere en goedkopere optie voor internationale betalingen dan traditionele bankoverschrijvingen.

Ripple werd opgericht met het doel om de inefficiënties van de traditionele financiële sector aan te pakken door snellere en goedkopere overboekingen te faciliteren. XRP speelt hierin een belangrijke rol door te fungeren als een ‘liquiditeitsbrug’ tussen verschillende valuta’s en om efficiënte uitwisselingen tussen deze valuta’s te garanderen.

De marktkapitalisatie van XRP is momenteel $21,33 miljard. De waarde van één XRP ten tijde van de oprichting in 2017 was $0,006 en nu, in januari 2023, staat het op ongeveer $0,42, wat een winstpercentage van ongeveer 6900% betekent.