Robert Kiyosaki: ‘We zitten in een wereldwijde recessie”

De beroemde auteur van de bestseller Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, zegt dat er sprake is van een wereldwijde recessie. Waarschuwend voor stijgende faillissementen, werkloosheid en dakloosheid, merkte hij op dat er goed nieuws is voor beleggers die op zoek zijn naar “koopjes”.

Robert Kiyosaki’s laatste waarschuwingen

De auteur van Rich Dad Poor Dad, Robert Kiyosaki, is terug met meer waarschuwingen over de Amerikaanse economie en de wereldwijde recessie. Rich Dad Poor Dad is een boek uit 1997, geschreven door Kiyosaki en Sharon Lechter. Het heeft meer dan zes jaar in de New York Times Best Seller List gestaan. Er zijn meer dan 32 miljoen exemplaren van het boek verkocht in meer dan 51 talen in meer dan 109 landen. Kiyosaki tweette zaterdag:

“V: Wat is erger dan een grote depressie? A: een wereldwijde recessie.”

Hij voegde eraan toe:

“Helaas zitten we in een wereldwijde recessie. Hou je vast. Moeilijke situatie voor de wereld. Slecht nieuws. Faillissement, werkloosheid, dakloosheid stijgen. Pensioen is ten dode opgeschreven.”

De beroemde auteur wees er echter op dat er goed nieuws is voor beleggers, en zei: “Koopjes zijn overal. Goud, zilver, Bitcoin (BTC) waardevast.”

In juli vorig jaar waarschuwde Kiyosaki dat inflatie kan leiden tot een grotere depressie, waarbij hij opmerkte dat onroerend goed instort en ontslagen beginnen. Hij waarschuwde ook voor hyperinflatie en een crisis in april, en voorspelde dat de Amerikaanse dollar op het punt staat te imploderen. Vervolgens herhaalde hij dit sentiment in april, waarin hij zei:

“Slecht nieuws. Depressie op komst.”

Kiyosaki niet de enige met zorgen over de wereldeconomie

De Rich Dad Poor Dad auteur is niet de enige die zich zorgen maakt over een wereldwijde recessie. In september vorig jaar zei de World Bank dat het risico op een wereldwijde recessie in 2023 toeneemt nu centrale banken wereldwijd tegelijkertijd de rente verhogen in reactie op de inflatie. Bovendien heeft het Internationaal Monetair Fonds (IMF) gewaarschuwd voor een moeilijk jaar voor de wereldeconomie.

Kiyosaki heeft regelmatig gewaarschuwd voor de toestand van de Amerikaanse economie en beveelt beleggers aan goud, zilver en Bitcoin te kopen. Hij heeft vaak gezegd dat hij de regering Biden, het ministerie van Financiën, de Federal Reserve en Wall Street niet vertrouwt. Ook benadrukte hij dat de Fed en het ministerie van Financiën de Amerikaanse dollar vernietigen. Hij tweette op 14 januari dat Bitcoin, goud, zilver en olie in prijs stijgen, waarbij hij opmerkte:

“Goed nieuws voor degenen die weten dat inflatie permanent is … nu systematisch … niet tijdelijk. Slecht nieuws voor de ongeïnformeerden, armen, middenklasse … iedereen die gelooft dat Biden om hen en hun gezinnen geeft.”

De beroemde auteur zei in december dat Bitcoin-beleggers rijker zullen worden als de Federal Reserve draait en biljoenen dollars afdrukt. Hij legde in november uit dat hij een Bitcoin-belegger is, geen handelaar, dus hij raakt opgewonden als de prijs van BTC keldert. In september spoorde hij beleggers aan om nu in crypto te stappen voordat de grootste economische crash ter wereld plaatsvindt.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!