Team achter Aptos (APT) kan binnenkort gaan dumpen

Veteraan op het gebied van handelen en beleggen in cryptovaluta LightCrypto (@lightcrypto op Twitter) deelde met zijn 172.000 volgers een alarmerende verklaring over de mogelijke massale verkoop door het Aptos (APT)-team van zijn tokentoewijzing.

Het Aptos (APT)-team begon “hoog te verkopen”

In een gedetailleerde Twitter-thread liet LightCrypto zien hoe de portemonnee die is gekoppeld aan het kernteam van de Aptos (APT) blockchain, tokens naar Binance (BNB), gestuurd heeft. Tot nu toe heeft het meer dan $20 miljoen in equivalent vrijgegeven, terwijl er nog meer dan $1 miljard in de markt moet worden geïnjecteerd.

“De portemonnee van het Aptos-ontwikkelaarsteam is begonnen met het voeren van de Koreaanse eenden, ~$20 mm ter plekke verzonden naar Binance in het afgelopen uur. $1 miljard aan inventaris blijft in de portemonnee. De streng gecontroleerde toevoer is geactiveerd.”

Het is zeer waarschijnlijk dat deze Aptos (APT) tokens zijn geabsorbeerd door de Koreaanse retailmarkt, suggereert de analist. De dynamiek van de activastroom van Upbit is hiervan een duidelijk bewijs. Hij merkte ook op dat maar liefst $400 miljoen open interest op het APT/USDT-paar gepaard gaat met “flinterdunne” spotorderboeken.

Dit terwijl de officiële “ontgrendelingsdatum” voor early-bird-investeerders en kernbijdragers gepland staat voor november 2023. Het APT-aanbod wordt echter momenteel door whales gedomineerd, waarschijnlijk teamleden van het project.

Blockchain-adviseur waarschuwt beleggers

Jordi Alexander, CIO van Selini Capital en blockchain-adviseur, drijft de spot met het optimisme van de kopers van Aptos (APT) en het ‘next-gen-L1′-verhaal waarmee het project wordt omgeven. Ondertussen raadde hij particuliere beleggers aan om op dit moment geen shortposities op het APT/USDT-paar te openen, aangezien VC’s de detailhandel opnieuw “te slim af” kunnen zijn. Hij tweette:

Aptos heeft een snelle start

Aptos (APT), geïntroduceerd in februari 2022, is een van de spin-offs van Meta’s (toen Facebook) blockchain-initiatief Diem, gebaseerd op zijn eigen programmeertaal. Een excentrieke benadering van blockchain-schaalvergroting is de belangrijkste technische nieuwigheid.

In uber-bearish 2022 slaagde de blockchain erin om in twee rondes $350 miljoen op te halen, wat bijdragen opleverde van onder meer Andreessen Horowitz, Multicoin Capital en anderen.

Aptos (APT) behoort tot de best presterende bedrijven van 2023 in het midcaps-segment. In de afgelopen drie weken steeg de prijs met bijna 500% en zette een nieuw record neer van meer dan $18,36. Het project kreeg echter eerder al kritiek vanwege zijn duistere en onevenwichtige tokenomics sinds zijn release op het mainnet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!