Influencer Lark Davis: ‘Ik hoop dat Ripple wint, maar ik zal het niet kopen’

Crypto-influencer Lark Davis heeft aangegeven dat hij Ripple (XRP) steunt in de zaak tegen de SEC, maar dat het ook daar bij blijft. In een tweet vertelde hij zijn gewenste resultaat in de zaak van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) tegen Ripple aan zijn ruim 1 miljoen volgers.

De SEC diende in december 2020 een aanklacht in tegen Ripple en zijn leidinggevenden voor het aanbieden en verkopen van XRP. Er werd beweerd dat het native token van Ripple een niet-geregistreerd effect is.

Davis gaf dus aan dat hij graag een overwinning ziet voor Ripple, maar gaf aan de andere kant ook aan dat hij nog steeds geen XRP zal kopen. Volgens de influencer zal XRP echter een enorme rally gaan meemaken zodra de zaak tegen de SEC wordt gewonnen. Het onderstaande werd gedeeld op Twitter:

“Ik hoop dat XRP hun rechtszaak wint… maar ik ga het nog steeds niet kopen.”

Lark Davis staat er al langer om bekend dat hij de momenteel 6e grootste crypto qua marktkapitalisatie en de 4e grootste, exclusief stablecoins, niet hoog in het vaandel heeft staan. Hij beschreef in 2021 XRP namelijk als de meest teleurstellende munt in de top 10. Afgelopen november trok hij de waarde van XRP in twijfel nadat JPMorgan MATIC op Aave gebruikte om een valutatransactie uit te voeren.

Ook maakte Davis opmerkingen afgelopen november waarop advocaat John Deaton hard reageerde. Deaton was van mening dat de influencer het verschil tussen Ripple en XRP niet kende. het is dan ook geen verassing dat verschillende leden van de XRP-community Davis niet meer steunen. In een reactie op de tweet van vandaag hebben velen laten weten dat de mening van Davis hun niets kan schelen.

Toch moet er worden vermeld dat Davis de mening van veel deelnemers in de crypto-ruimte weerspiegelt. Verschillende experts hebben namelijk hun steun uitgesproken voor Ripple, waarbij er wordt gepleit voor een regelrechte overwinning van Ripple als de best mogelijke uitkomst. De SEC zou dan namelijk worden gedwongen om duidelijk regels voor de crypto-ruimte te creëren en haar reguleringscampagne door middel van handhaving stop te zetten.

De crypto-community verwacht echter een bloedbad bij een verlies van Ripple, wat de SEC in de kaart zou spelen. Dit zou op zijn beurt weer kunnen leiden tot nieuwe rechtszaken tegen andere cryptocurrencies die door het instituut als effecten worden beschouwd.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!