Twitter-account van Robinhood gehackt om scamtoken te promoten

Het officiële Twitter-account van de commissievrije handelsapp Robinhood is gisteren gehackt om een ​​scamtoken met de naam $RBH op BNB Chain te promoten. Volgens de aankondiging van de hacker was de cryptocurrency beschikbaar voor $0,0005 per stuk.

Natuurlijk is het op BNB Chain gebaseerde token slechts een honeypot-zwendel, wat betekent dat de eigenaren van RBH-tokens ze niet daadwerkelijk kunnen verkopen of overdragen na een aankoop.

Gelukkig lijkt het erop dat maar heel weinig mensen de zwendel kochten voordat de neplink die door Robinhood’s Twitter-account was geplaatst, werd verwijderd. Volgens on-chain speurder ZachXBT slaagde de aanvaller erin om slechts 23,5 BNB (ongeveer $7.000) te verdienen.

Binance CEO Changpeng Zhao nam kennis van het incident en drong er bij gebruikers op aan altijd kritisch na te denken “zelfs als het account echt lijkt of echt is”.

Dit is echter niet de eerste keer dat een groot Twitter-account gehackt werd en gebruikt werd om een cryptocurrency-zwendel te promoten. Dit is in het verleden meerdere keren gebeurd, waarbij oplichters misbruik maakten van gehackte accounts om tweets te versturen met kwaadaardige links die konden leiden tot phishing-aanvallen of het downloaden van malware.

Zoals vaak het geval is bij online fraude, houden veel van deze zwendelpraktijken in dat gebruikers worden overtuigd om afstand te doen van hun geld door middel van aantrekkelijke aanbiedingen zoals gratis cryptomunten.

Om zichzelf tegen dergelijke plannen te beschermen, moeten gebruikers waakzaam blijven als het gaat om online activiteiten en regelmatig controleren de link op Twitter legitiem is.