Genesis denkt binnen enkele maanden terug te komen

De in problemen verkerende cryptogeldschieter Genesis heeft volgens een nieuw rapport van Reuters er vertrouwen in dat het binnen enkele maanden uit de faillissementsprocedure kan komen.

Volgens het rapport zei Sean O’Neal, een advocaat van Genesis, dat het omstreden cryptobedrijf de zaken met zijn schuldeisers deze week zou kunnen oplossen en mogelijk eind mei zijn activiteiten zou kunnen hervatten.

Reuters gaf aan dat Genesis, een dochteronderneming van de Digital Currency Group van miljardair Barry Silbert, van plan is verschillende activa te veilen met als doel om op 19 mei uit het faillissement te stappen.

Volgens het rapport is Genesis al twee maanden in onderhandeling met zijn schuldeisers en staat het open voor bemiddeling als dat nodig mocht zijn. Het bedrijf gaf ook van plan te zijn een veiling te houden om een ​​deel van zijn activa te verkopen. Brian Rosen, een advocaat die de schuldeisers van Genesis vertegenwoordigt, zei tevens dat het bedrijf en zijn geldschieters “dichterbij komen” bij het bereiken van een overeenkomst.

Vrijwillige faillissementsdocumenten die eerder deze week werden ingediend, gaven aan dat Genesis ongeveer $3,8 miljard verschuldigd is aan zijn 50 grootste schuldeisers, waaronder de Nederlandse cryptocurrency-beurs Bitvavo, hedgefondsbeheerder VanEck, de Amerikaanse crypto-beurs Gemini en de Stellar Development Foundation, de makers van betalingsplatform Stellar (XLM).

De problemen van Genesis begonnen aanvankelijk in 2022 nadat het crypto-hedgefonds Three Arrows Capital ten onder ging en een forse lening niet kon terugbetalen. De problemen werden nog verergerd toen de prominente cryptocurrency-beurs FTX, die een deel van zijn activa bezat, in november instortte.