CEO van hedgefonds voorspelt “wedergeboorte van risicovolle activa”

De CEO van hedgefonds SkyBridge Capital, Anthony Scaramucci, heeft volgens een nieuw rapport van Bloomberg aangegeven dat een “enorm bullish” indicator duidt op een herstel voor risicovolle activa en cryptocurrencies.

Scaramucci zei dat hij gelooft dat de Amerikaanse Federal Reserve haar monetaire verstrakkingsbeleid zal onderbreken zodra het haar doel heeft bereikt, wat zal leiden tot een crypto-rally en de “wedergeboorte van risicovolle activa”. Hij gaf het volgende aan:

“Ik geloof echt dat de Fed de overwinning uitspreekt bij een inflatie van 4% tot 5%. Als ik het goed heb, komt er weer een opleving in de markt. Er zal veel shortcovering zijn in crypto en er zal een wedergeboorte zijn van risicoactiva.”

Volgens Scaramucci is een andere enorme bullish indicator het verhoogde pessimisme van wereldleiders ten aanzien van digitale activa op het meest recente World Economic Forum in Davos.

Scaramucci beschreef ook de blootstelling van SkyBridge Capital aan de failliete cryptocurrency-beurs FTX, en zei dat het bedrijf voor $10 miljoen aan FTX Token (FTT) kocht om het korte tijd later voor $9,6 miljoen te verkopen.

Vorige week had Scaramucci voorspeld dat 2023 een “hersteljaar” zou worden voor de cryptomarkt, en zei dat de markten op schema liggen om te herstellen van talloze spraakmakende instortingen. Destijds zei hij dat hij een grotere acceptatie voor ogen had en Bitcoin (BTC) naar een prijskaartje van zes cijfers zou duwen.