Solana netwerk weet groei te realiseren op meerdere vlakken

Solana (SOL) drong op zondag 22 januari opnieuw de top 10 binnen van grootste cryptocurrencies op het gebied van marktkapitalisatie na een aantal weken van prijsdaling. Solana Mobile heeft bovendien onlangs de nieuwe Saga Pass-kaarten geĆÆntroduceerd die de NFT-ruimte van Solana verder kunnen laten groeien. Solana Mobile liet op 21 januari het onderstaande weten:

“šŸ—£ Introductie van Saga Pass-kaarten.

Exclusief voor Saga Pass-houders.

Tot de lancering delen we elke week een willekeurige kaart in je portemonnee.

Als je klaar bent voor Saga, speel dan je beste hand voor unieke beloningen. šŸ‘€

Meer details in de komende weken. šŸ§µšŸ‘‡”

Solana Mobile meldde in de officiĆ«le aankondiging dat er elke week nieuwe kaarten in de rotatie zouden worden geĆÆntroduceerd. De eerste kaart zou echter enkel beschikbaar zijn voor OG Saga Pass-holders. Elke week tot de lancering gaat Solana Mobile daarnaast een willekeurige kaart uitdelen aan de wallet van de gebruiker.

Het team achter Solana onthulde ook dat de Saga Pass Cards-collectie binnenkort op MagicEden zal worden geverifieerd. De prestaties van SOL in de NFT-ruimte werden een paar dagen geleden opnieuw bewezen. In de afgelopen 30 dagen stond de blockchain namelijk op de tweede plek als het gaat om de beste chains op basis van NFT-handelsvolume.

De gegevens van blockchain-analysebedrijf Santiment vertelden eveneens een vergelijkbaar verhaal. De totale NFT-handelsaantallen en het totale NFT-handelsvolume in Amerikaanse dollars piekten namelijk vorige week.

De afgelopen zeven dagen steeg de prijs van Solana iets minder dan 5%, wat een indicatie is dat SOL meegroeit met de groei van zijn NFT-ecosysteem. SOL wordt op dit moment verhandeld voor een prijs van $24,54 met een daling van 0,4% in de afgelopen 24 uur. De marktkapitalisatie is door de afgelopen weken gestegen voor SOL met een totale waardering van meer dan $9,1 miljard. Daarnaast bleek uit gegevens van DeFiLlama dat dat totale vergrendelde waarde (TVL) van het netwerk sinds begin dit jaar ook een opwaartse impuls kreeg, wat er veelbelovend uitzag.

In de afgelopen week bleven de statistieken van Solana in haar voordeel. De vraag van de derivatenmarkt nam toe naarmate de DyDx-financieringsgraad steeg. Het sentiment rondom SOL is daarnaast aan het stijgen, waardoor het project voorzichtig uit het dal aan het klimmen is.