EIP-1559 heeft meer dan $4,6 miljard aan ETH verbrand sinds introductie

Het in augustus 2021 geïntroduceerde protocol, EIP-1559, is sinds zijn lancering in een enorm tempo Ether (ETH) gaan verbranden. Als een belangrijk onderdeel van EIP-1559, wordt er een klein deel van elke Ethereum-transactie uit omloop gehaald. Dit omvat elke NFT-transactie, rendementsstrategie en zelfs basistokenoverdracht. Dit in een poging om van Ethereum een deflatoire activa te maken, wat op zijn beurt weer de waarde van de token verhoogt.

Sinds EIP-1559 van kracht werd, is 2,8 miljoen ETH, of ongeveer $4,6 miljard tegen de huidige waarden, permanent uit de circulatie genomen. Sinds de afgelopen 7 dagen heeft het Ethereum-protocol bijna $16,3 miljoen aan ETH of ongeveer $1,62 per minuut verbrand.

Momenteel een echte deflatoire activa

Vanwege het brandproces wordt momenteel er meer ETH vernietigd dan er aan miners wordt gedistribueerd. Sinds EIP-1559 is de jaarlijkse stijging van het aanbod vertraagd tot -0,06%. Ether is dus momenteel een echte deflatoire activa. Tevens zal dit percentage groter worden naarmate Ether meer wordt gebruikt.

In de loop van de tijd en op verschillende nodes in het netwerk fluctueerde het totale aantal tokens. Verwacht wordt dat de deflatoire trend de komende twee jaar zal aanhouden. Het enige plausibele scenario waarin deze voorspelling niet uitkomt, is een plotselinge afname van de acceptatie en het gebruik van ETH, aangezien Ether wordt verbrand bij elke blockchain-transactie.

Men kan deze brandsnelheid mogelijk gebruiken als een aanvullende maatstaf om het succes van het netwerk te meten. Bovendien handelden zowel Bitcoin als Ethereum met de rally op de cryptomarkt in het groen. Terwijl Bitcoin de grens van $23k overschreed, overschreed Ethereum de grens van $1,6k. Het nieuwe jaar heeft tot nu toe de juiste toon gezet voor de sector. Hopelijk houdt dit aan en dan gaan we een mooi jaar tegemoet.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!