Indiase minister hint op versoepelde regels omtrent crypto

De minister voor elektronica en informatietechnologie van India, Rajeev Chandrasekhar, heeft vandaag een belangrijk statement afgelegd over crypto-gerelateerde operaties in het land. In de afgelopen jaren heeft India zijn standpunt over de handel in crypto-markten en andere activiteiten op het gebied van digitale activa aangescherpt. De regering van India legde in 2022 namelijk zware belastingen op crypto-gerelateerde activiteiten op.

Rajeev Chandrasekhar gaf in zijn laatste bericht aan dat niets juridische gezien crypto-activiteit in de weg staat. Deze opmerking zou veel kunnen betekenen bij het wegnemen van speculaties over de mogelijkheid van een blanco verbod op crypto in India. Het is echter nog niet duidelijk of er überhaupt sprake gaat zijn van een specifiek verbod rondom cryptocurrencies. De jaarlijkse begroting van de Unie zou daarnaast misschien een verandering of versoepeling in de crypto-belastingschijven kunnen brengen.

“Er is vandaag niets dat crypto verbiedt, zolang je het juridische proces volgt. Als u in crypto wilt investeren, zorg er dan voor dat u de RBI doorloopt, uw LRS-geschiktheid krijgt, de dollars volgens de regels.”

Recente rapporten speculeerden bovendien over de mogelijkheid van de rol van India bij het reguleren van crypto in de context van het land dat de G20-groep leidt. De centrale bank van het land had op vergelijkbare wijze in het verleden haar bedenkingen geuit over het toestaan van crypto-transacties. De Reserve Bank of India (RBI) bevestigde onlangs haar statement door te zeggen dat cryptocurrencies zeer volatiel zijn en een hoge correlatie tonen met de aandelenmarkten. Bovendien werd er in het Financial Stability Report van de RBI aangegeven dat de mogelijkheid tot het verbieden van crypto momenteel wordt onderzocht.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!