Ethereum betreedt de hebzucht zone, wat slecht nieuws kan zijn

De veel gebruikte indicator om het sentiment in de cryptomarkt te meten, de zogenaamde “Fear and Greed Index”, toont dat de op één na grootste cryptocurrency op basis van marktkapitalisatie, Ethereum (ETH), de zone van hebzucht betreden heeft.

Afgezien van het evalueren van de markt, kan de index, afhankelijk van zijn waarde, helpen bij het voorspellen van een mogelijke beweging van cryptoprijzen.

Ethereum koers kan binnenkort omslaan

Wanneer de index zich in de angstzone (of zelfs extreme angst) bevindt, betekent dit dat beleggers op dit moment een cryptovaluta – Bitcoin, Ethereum, enz. – zouden kunnen kopen. Als het 70 laat zien, zoals nu, betekent dit dat Ethereum zich in angstgebied bevindt. Dit en de nog slechtere benaming van extreme angst laten zien dat de markt mogelijk aan correctie toe is.

In de afgelopen 24 uur is het native token van de op één na populairste blockchain-netwerk met 3,62% gestegen en bereikte daarmee een lokaal hoogtepunt van $1.596. Daarna volgde een daling van bijna 2%, waardoor ETH daalde naar $1.571.

Whales zetten in op Ethereum koers van $400

Zoals gemeld door U.Today hadden verschillende whales 26.000 ETH-putopties gekocht met een uitoefenprijs van $400, gokkend op Ethereum koers die flink zal gaan dalen. De opties lopen af ​​op 30 juni.

In tegenstelling tot callopties, stellen putopties beleggers in staat een onderliggend actief te verkopen tegen een uitoefenprijs waarop ze inzetten, zelfs als het actief lager daalt.

Deze bearish voorspelling is mogelijk gebaseerd op de Shanghai-upgrade die in februari wordt gelanceerd. Door de upgrade kunnen stakers onder andere hun ingezette Ether uit het Ethereum 2.0-stakingscontract halen.

Santiment gelooft nog steeds in een nieuwe ATH

Ondanks dit alles, gelooft het on-chain data-bedrijf Santiment dat Ethereum nog steeds een kans heeft om te stijgen en zijn vorige record ooit in te halen, dicht bij het niveau van $5.000.

Het team van analisten is van mening dat nadat Ethereum de bovengenoemde historische piek bereikte, het werd getroffen door extreem hoge transactiekosten van $60. Nu deze vergoedingen zijn gedaald tot slechts $2, is de prijs opnieuw gestegen, meent Santiment.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!