LG gaat samenwerken met Oorbit en Pixelynx aan de metaverse

De Zuid-Koreaanse technologiegigant LG Electronics heeft aangekondigd dat het gaat samenwerken met het cloudgebaseerde technologieplatform Oorbit en Pixelynx – een bedrijf dat een geïntegreerd muziek-, gaming- en Web3-ecosysteem bouwt – om de metaverse rechtstreeks naar de huiskamers van kijkers te brengen.

De samenwerking is bedoeld om kijkers in staat te stellen onderling verbonden virtuele werelden, concerten en multiplayer-games met kunstmatige intelligentie te verkennen via hun LG-tv’s, waardoor het voor consumenten gemakkelijker wordt om in de metaverse te communiceren.

Volgens een persbericht van 4 januari, hebben gebruikers toegang tot “super high fidelity onderling verbonden virtuele werelden” en ervaringen, waaronder virtuele concerten en AI-generatieve multiplayer-games. Pooya Koosha, mede-oprichter en chief technology officer van Oorbit, vertelde:

“Onze gepatenteerde technologie is het bindweefsel dat virtuele werelden met elkaar verbindt en het voor ontwikkelaars en merken gemakkelijk maakt om hun ervaringen in de metaverse te brengen. Het opschalen van onze technologie voor miljoenen LG TV-klanten is de volgende stap om de metaverse voor iedereen toegankelijk te maken.”

In maart 2022 heeft LG Electronics officieel zijn doelstellingen voor bedrijfsontwikkeling bijgewerkt met cryptocurrency en op blockchain gebaseerde software. Een Zuid-Koreaans nieuwsplatform meldde dat LG tijdens zijn jaarlijkse algemene vergadering twee verschillende crypto-gerelateerde doelstellingen heeft toegevoegd: “de ontwikkeling en verkoop van op blockchain gebaseerde software” en “de verkoop en makelaardij van cryptocurrency.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!