Dogecoin Foundation introduceert nieuw development fonds

De Dogecoin Foundation, een non-profit organisatie die ontwikkeling ondersteunt voor het Dogecoin (DOGE) netwerk, heeft aangekondigd fondsen beschikbaar te maken voor de verdere ontwikkeling van het Dogecoin netwerk. 

De fondsen die de Dogecoin Foundation zijn niet in dollars of euro’s maar bedraagt 5 miljoen DOGE tokens die gezamenlijk een waarde van ongeveer $360.000 hebben. Met het beschikbaar stellen van dit kapitaal wil de non-profit organisatie innovatie op het netwerk ondersteunen.

Momenteel zijn de fondsen nog niet overgemaakt naar een zogenoemde multi-signature wallet (een soort gedeelde wallet die meerdere “signatures”nodig heeft om tokens te verplaatsen) en gaat het nog om een belofte van de organisatie. De wallet zal gemanaged worden door leden van de Dogecoin Foundation. Het plan is om 500.000 DOGE aan ontwikkelaars over te maken indien zij kleine of grote ontwikkelingen voor Dogecoin Core hebben uitgevoerd, daarnaast kan de beloning variëren aan de hand van de contributie van elk onderlinge ontwikkelaar. Zo licht de organisatie zelf verder toe:

“De DOGE die in deze wallet wordt bewaard, zal beloningen uitbetalen aan ontwikkelaars van Dogecoin Core voor het werk aan alle bijdragen, hoe groot of klein ook.”

Impact of de koers van Dogecoin?

Hoewel ontwikkeling en innovatie op een blockchain netwerk essentieel zijn voor de groei en adoptie van een netwerk is het nog de vraag of het beschikbare kapitaal daadwerkelijk het netwerk een boost zal geven. Momenteel zien we dat DOGE samen met de rest van de cryptomarkt een erg slecht jaar achter de rug hebben. Zo ondervindt DOGE in de afgelopen 365 dagen een koersdaling van bijna 60% (bron; CoinGecko). 

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!