Analist Rekt voorspelt dalingen voor altcoins bij een zwakke Bitcoin

Een crypto-strateeg en -handelaar die op de voet wordt gevolgd heeft gezegd dat altcoins klaar lijken voor een nieuwe ingrijpende corrigerende stap. De pseudonieme analist, Rekt, vertelde aan zijn bijna 330.000 volgers op Twitter dat het onvermogen van Bitcoin (BTC) om de weerstand van $17.150 te doorbreken, niet veel goeds voorspelt voor de hele crypto-markt. Rekt gaf het volgende aan:

“Er kunnen nieuwe BTC-dieptepunten op komst zijn, vooral als ~$17.150 als weerstand blijft fungeren.

Daarom zou een daling tot -20% tot ~ $ 13.900 niet uitgesloten zijn.

Een daling van -20% voor BTC zou zeker een negatieve invloed hebben op altcoins en ervoor zorgen dat ze meer dan -20% dalen.”

Volgens de analist suggereren historische bear-marktgegevens dat altcoins nog steeds meer neerwaartse risico’s lopen. Dit is zeker het geval als Bitcoin blijft doorgaan met het vertonen van zwakte. Rekt voegde het onderstaande toe:

“Veel altcoins hebben de typische -90% tot -99% in deze huidige bearmarkt niet teruggevonden.

De geschiedenis suggereert dat er een goede kans is dat ze dat nog steeds zullen doen, vooral als het niveau van ~ $ 17.150 voor BTC als weerstand blijft fungeren.”

Op het moment van schrijven wordt Bitcoin verhandeld voor een prijs van $16.887 met een minimale stijging van 0,3% ten opzichte van 24 uur geleden.

Rekt keek vervolgens naar Ethereum (ETH) en gaf aan dat ETH waarschijnlijk lager zal blijven na het omzetten van een kritiek ondersteuningsniveau in weerstand. Rekt zei het onderstaande:

“In december heeft ETH geen steun van drie maanden teruggevorderd.

In feite fungeert dezelfde oude steun van drie maanden als een nieuwe weerstand.

Als ETH inderdaad maandelijks onder ~ $ 1.300 sluit, dan wachten er waarschijnlijk veel lagere prijzen in het nieuwe jaar.”

Ethereum wordt op het moment van schrijven verhandeld voor een prijs van $1.216 met een lichte stijging van 0,2% op de dag.

Tot slot ging Rekt in op Cardano (ADA). Hij denkt dat de rivaal van Ethereum zijn neerwaartse trend niet snel zal zien omkeren. Rekt zei:

“ADA heeft -91% teruggevonden in deze BTC-bearmarkt.

Er komen nog meer nadelen aan, want er is een tijdje geen grote ondersteuning.”

Cardano wisselt momenteel van eigenaar voor een prijs van $0,25 met een daling van 2% ten opzichte van vorige dag.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!