Raoul Pal gelooft dat regulering zal zorgen voor nieuwe instroom van kapitaal

De CEO van Real Vision, Raoul Pal, denkt dat crypto op dezelfde manier zal herstellen van zijn spraakmakende rampen als hedgefondsen in het verleden.

De voormalig CEO van Goldman Sachs zei in een interview met crypto-analist Scott Melker dat hij denkt dat instellingen nog steeds geïnteresseerd zijn om in de crypto-ruimte te duiken en dat zullen doen zodra digitale activa zijn gereguleerd. Pal gaf het volgende aan:

“We bevinden ons in de opblaasfase – het FTX-schandaal. Nu, ik heb dit gezien – ik heb het gezien met Mt. Gox, ik heb het gezien met Bitfinex, ik heb het elke verdomde cyclus gezien, en deze keer was het zo van: ‘Oh mijn God, het is het einde van de wereld.” Ja, het is elke keer het einde van de wereld, en raad eens? Het is niet.

Het is nooit het einde van de wereld. Mensen zeggen: ‘Nou, niemand komt ooit terug op deze markt.’ Nou, ik ben er geweest. Ik ben lang in de buurt geweest.

Ik ben al 30 jaar actief op de financiële markten en ik heb dit gezien met hedgefondsen. Kapitaalbeheer op lange termijn – de grootste uitbarsting van een hedgefonds in de geschiedenis en de Fed moest het hele systeem redden. Wat iedereen toen riep: ‘Ze zijn een Ponzi, ze zijn oplichterij, ze hebben te veel schulden, hedgefondsen kunnen niet worden geïnvesteerd.’ Netto resultaat? Het nettovermogen van hedgefondsen is in de daaropvolgende zeven jaar vervijfvoudigd. Waarom? Regulatie.”

Crypto-regelgevingen zullen een veiligere omgeving creëren voor zowel institutionele als particuliere beleggers volgens Pal. Dit zal vervolgens een instroom van kapitaal op de markten kunnen veroorzaken. Raoul Pal voegde het onderstaande toe:

“Iedereen vertelt ons dat instellingen nog steeds naar deze ruimte kijken. Dus mijn gok is regulering en een stijging van de prijzen in de wereldwijde liquiditeit en ze beginnen op een meer betekenisvolle manier binnen te komen. Het zijn vaak momentumjagers.

Regelgeving staat gelijk aan veiligheid, staat gelijk aan groen licht, staat gelijk aan gaan. Als dat samenvalt met wereldwijde liquiditeit, zorgt dat voor vuurwerk.”