CryptoCoinTalk: Bitcoin koers op cruciaal punt

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

LET OP: dit is géén financieel advies!

De CPI cijfers en de FOMC meeting is weer achter de rug, dus we kunnen het huidige prijsbeeld in kaart gaan brengen. De Bitcoin koers zit op een cruciaal punt die weleens de toon kan gaan zetten voor het restant van 2022. Lees snel verder!

Maandgrafiek

Een wijs man zei ooit: “Je kan een hoop stront paars verven, het is en blijft een hoop stront”. M.a.w. ik kan het wel mooier gaan maken dan dat het is, maar het is en blijft een vrij treurig beeld, met dank aan uncle Sam. Voorafgaand aan het FTX gebeuren zag het er oprecht niet gek uit, maar nu we alles verloren zijn wat we konden verliezen ziet het er niet gunstig uit voor de bulls. Meest logische verwachting is dat de nieuw gevormde maandelijkse supply gaat fungeren als resistance en dat we later in 2023 de $12.050-$9.825 gaan opzoeken.

Bron: TradingView

Weekgrafiek

Als we lokaler kijken zien we dat de Bitcoin koers zelfs nu al problemen heeft met verder omhoog bewegen. De $17.600 is een belangrijke resistance en daar bewegen we nu nipt onder. Wat ik graag zou willen zien met de wekelijkse candle close is dat de prijs daar overtuigend boven gaat sluiten. Zo niet, ziet het er niet best uit.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Op de daggrafiek is goed te zien hoe de prijs de bovenkant van de range afwijst. Dit was de afgelopen weken het main target van CryptoCoinTalk, de $18.200. Ik houd nu rekening met een beweging naar de lows. It is how it is. Het idee verandert als we een sterke reclaim maken van de $18.200 (bovenkant van de range).

Bron: TradingView

4-uur-grafiek

De hoofdverwachting nu. De low opzoeken op $15.476. Trade de range zo lang de range wordt gerespecteerd. En dat doen we nog altijd, dus ik kan niet anders verwachten dan dat we naar de low gaan bewegen.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, het ziet er echt niet best uit voor Bitcoin. We moeten z.s.m. de $18.200 gaan terugclaimen. Gebeurt dat niet, ga ik ervanuit dat we de $15.476 gaan opzoeken (en mogelijk nieuwe lows). Trade safe!

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!