XRP is een niet-geregistreerd effect, aldus Michael Saylor

Michael Saylor heeft gezegd dat XRP een effect is en merkte op dat de cryptocurrency onder de jurisdictie van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) valt. De zelfverklaarde Bitcoin HODLer sprak zijn uitgesproken mening uit toen hij eerder op dinsdag op de PBD-podcast sprak. Toen hem werd gevraagd naar zijn mening over de omstreden cryptocurrency zei hij het volgende:

“XRP is een niet-geregistreerde effect. Het is vrij duidelijk. Er is een bedrijf. Het bedrijf bezit er een heleboel van, ze verkopen het aan het grote publiek, maar ze hebben het bedrijf nooit openbaar gemaakt, er zijn geen onthullingen. Dus de SEC-positie is dat u een niet-geregistreerd effect verkoopt.”

Saylor voerde verder aan dat behalve Bitcoin (BTC), die geen bekende maker had, alle andere cryptocurrencies voldeden aan de drempel van een investeringscontract. Volgens de Amerikaanse Securities Act wordt een investeringscontract beschreven als een investering van geld in een gemeenschappelijke onderneming die afhankelijk is van de inspanningen van anderen en winst verwacht. Hij zei het onderstaande:

“Afgezien van Bitcoin, zijn al deze andere tokens niet-geregistreerde effecten. Het zijn allemaal aandelentokens die door een bedrijf zijn uitgegeven om de beursgang te omzeilen en ze plegen fraude met effecten.”

De voormalige CEO van business intelligence-bedrijf MicroStrategy vervolgde zijn betoog met Ethereum (ETH) en merkte op dat het net zo goed een effect was, ondanks eerdere verklaringen van de CFTC dat het een commodity zou zijn.

“Je weet dat Ethereum op dit moment $20 miljard aan Ether-tokens heeft opgesloten in het stakingscontract en dat er een paar mensen zijn die het je wel of niet allemaal teruggeven. Is dat niet de definitie van een investeringscontract?”

Volgens hem hoefde men niet ver te zoeken om tot een conclusie te komen. “Als de persoon een beslissing kan nemen, is het geen handelswaar meer”, zei hij, erop wijzend dat het feit dat XRP, Ethereum en andere cryptocurrencies bedrijven en ingenieurs hadden om naar code te schrijven, ze kwalificeerde als effecten.

Hij vervolgde dat het het beste voor de wereld zou zijn als de SEC vrijwel al die tokens zou sluiten, omdat ze allemaal onethisch waren.

De opmerkingen van Saylor komen terwijl de cryptogemeenschap reikhalzend uitkijkt naar de beslissing in de SEC vs. Ripple-rechtszaak, die volgens experts verstrekkende gevolgen zou kunnen hebben voor de industrie.

In augustus kwam Saylor onder vuur te liggen nadat hij beweerde dat al het legitieme talent bovenop het Bitcoin-ecosysteem werkt. Pro-Ripple-advocaat John Deaton vond het “absurd” van Saylor om de opmerkingen te maken die impliceerden dat bijna alles behalve BTC een effect is.