DeFi, NFT’s en stablecoins tonen de echte waarde van Ethereum aan, aldus Bloomberg-analist

In een nieuwe analyse merkt Bloomberg-analist Mike McGlone op dat de waarde van de cryptomarkt in 2022 met $1,3 biljoen is gedaald, vanaf begin december, een cijfer dat “ongeveer gelijk is aan” de gecombineerde daling van de marktkapitalisatie van Amazon en Google. Dit is volgens de analist bewijs dat de ontluikende industrie nog steeds in de kinderschoenen staat. Hij gaf het volgende aan:

“De meest agressieve verkrapping door de Fed in 40 jaar is een goede reden voor het macro-economische tij, maar 2023 kan gaan over welke activa naar voren komen als de centrale banken draaien. Als ze niet overgaan tot versoepeling, kan de wereld dieper in een recessie terechtkomen, met gevolgen voor alle risicovolle activa. Ons basisscenario is voor een langgerekte deflatoire periode, waarbij de cryptomarkt, zoals gemeten door de Bloomberg Galaxy Crypto Index, er beter uitkomt.”

McGlone zegt dat de dominantie van stablecoins tussen de vijf grootste digitale activa qua volume eigenlijk de waarde van Ethereum (ETH) aantoont. Hij merkt op dat de technologie van Ethereum het mogelijk maakt om snel en goedkoop digitale dollars te verhandelen:

“Onze vooringenomenheid is dat er op de lange termijn weinig is om te voorkomen dat deze voortschrijdende technologie hetzelfde doet als de markten voor futures en exchange-traded funds. Non-fungibele tokens en gedecentraliseerde-beurzen zijn extra vorderingen die mogelijk worden gemaakt door Ethereum.”

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!