Dit zijn 10 potentiële bullish-katalysatoren voor de cryptomarkt in 2023, aldus Coin Bureau

De gastheer van het populaire YouTube-kanaal Coin Bureau, simpelweg bekend als Guy, analyseerde in een nieuwe video welke potentiële bullish-katalysatoren de cryptomarkt in 2023 uit de huidige bearmarkt zouden kunnen halen.

Guy vertelde zijn 2,17 miljoen YouTube-abonnees dat de Amerikaanse Federal Reserve haar renteverhogingen begin 2023 zou kunnen onderbreken, wat enige verlichting zou kunnen bieden voor de cryptomarkt.

Een andere Fed-gerelateerde potentiële katalysator die Guy noemt, is de mogelijke stijging van de vraag naar stablecoins als energietekorten deze winter de vraag naar de Amerikaanse dollar blijven opdrijven. Hij gaf het onderstaande aan:

“Wanneer een land energieproblemen heeft, moet het meer van zijn valuta drukken om Amerikaanse dollars te kopen om de duurdere energie te kopen. Naarmate de winter nadert, zal de vraag naar dollars uit dergelijke landen waarschijnlijk toenemen. De aanhoudende renteverhogingen van de Fed zullen ook de vraag naar USD doen toenemen. Burgers uit het buitenland zouden dus kunnen gaan investeren in stablecoins om daardoor hun koopkracht te behouden. Dit zou smart contract cryptocurrencies ten goede komen.”

Guy zei ook dat de uitrol van digitale valuta vanuit de centrale bank (CBDC’s) indirect goed kan zijn voor de cryptomarkt. Volgens de analist kunnen CBDC-voorschriften rijke individuen en instellingen afschrikken en ervoor zorgen dat ze een deel van hun vermogen naar cryptocurrencies omleiden.

Guy stelde dat de vierde potentiële katalysator extra landen zijn die Bitcoin (BTC) als wettig betaalmiddel kunnen gebruiken. De analist merkte op dat Tonga van plan is om BTC in de eerste helft van 2023 te adopteren, wat andere kleine landen ertoe zou kunnen aanzetten om in hun voetsporen te treden.

De analist gaf aan dat een andere potentiële bullish-katalysator de acceptatie van crypto door big tech is, en noemde Meta’s aanstaande non-fungible token (NFT) -integratie, die volgens hem “extreem bullish” zal zijn voor smart contract-platforms.

De zesde potentiële bullish katalysator zijn de komende crypto-regelgeving van Europa, evenals crypto-regelgeving die zal plaatsvinden als reactie op de implosie van FTX, aldus de analist. Guy zei dat regelgeving instellingen comfortabeler zal maken om in crypto te investeren.

De volgende mogelijke katalysator is als Ripple (XRP) zijn juridische strijd tegen de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC) wint. Als de SEC wint, zou dit volgens Guy een “problematisch juridisch precedent” kunnen scheppen, waardoor de toezichthouder alle soorten altcoins kan aanpakken. Hij zei het volgende:

“Een overwinning tegen de SEC door Ripple is de beste bescherming tegen deze uitkomst, ten goede of ten kwade.”

Andere potentiële bullish katalysatoren voor volgend jaar zijn onder meer het vooruitzicht dat de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) een officieel einde aankondigt aan de pandemie, de mogelijkheid van het einde van de Russische oorlog tegen Oekraïne en de waarschijnlijkheid van crypto-legalisatie in Hong Kong en Saoedi-Arabië.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!