Michael Burry voorspelt een “echte recessie”

Michael Burry, de oprichter van het investeringsbedrijf Scion Asset Management, heeft de komst van een “echte recessie” voorspeld die vele jaren zou kunnen aanhouden.

Burry staat erom bekend de Amerikaanse subprime-hypotheekcrisis van 2007-2010 te voorspellen en er geld mee te verdienen. Tevens is de film “The Big Short”, met in de hoofdrol Christian Bale, gebaseerd op het leven van Burry over de subprime-hypotheekcrisis. De investeerder van “The Big Short” maakte gisteren op Twitter melding van een recessie. Michaël schreef:

“Welke strategie zal ons uit deze echte recessie halen? Welke krachten zouden ons zo trekken? Er zijn er geen. We kijken dus echt naar een langdurige meerjarige recessie. Wie voorspelt dit? Er zijn er geen.”

Lange en ernstige recessie

Burry heeft vaak een neergang in de economie voorspeld. De belegger uitte in mei zijn bezorgdheid over een terugval bij de consument en meer problemen met de winstgevendheid. In april zei hij dat de Federal Reserve “niet van plan is de inflatie te bestrijden”. Daaraan toevoegend:

“Bij de Fed draait alles om het herladen van de monetaire bazooka. Dus het kan te hulp schieten en de fiscale put financieren.”

De NYU-professor en zelfbenoemde “Dr. Doom”, Nouriel Roubini, reageerde ook op de tweet van Burry. Hij zei het volgende:

“Sommigen van ons hebben een lange en ernstige recessie voorspeld en hebben gedetailleerd beargumenteerd waarom we op weg zijn naar een grote stagflatieschuldencrisis.”

Ook Elon Musk, CEO van Tesla en Twitter, voorspelde deze week een verwoestende recessie. Hij benadrukte dat de Federal Reserve “de kans op een ernstige recessie enorm vergroot” en riep de Fed op om de rentetarieven “onmiddellijk” te verlagen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!