Burry waarschuwt voor een gebrek aan strategie tijdens een recessie

Michael Burry, de bekende investeerder en hedgefondsmanager die algemeen bekend staat als The Big Short, heeft gesuggereerd dat de economie al in een recessie zit. Tegelijkertijd vraagt hij zich af wat de beste strategie is om de recessie aan te pakken.

Volgens hem is er geen tastbare strategie om door een economische vertraging te navigeren. Ook waarschuwt hij voor een langdurige meerjarige recessie, schreef hij in een tweet die inmiddels is verwijderd. Burry wordt vaak gecrediteerd voor het succesvol projecteren van de financiële crisis van 2008, en hij had eerder gewaarschuwd dat de aanhoudende economische onrust zou kunnen veregeren.

Burry bleef de afgelopen maanden bearish op de markt, wat duidt dat er mogelijk een beurscrash aan de gang is. In 2021 waarschuwde Burry marktdeelnemers om niet meegesleept te worden uit de angst om iets te missen. Hierbij verwees hij naar wat noemde, een overmatige uitbreiding door detailhandelaren. Hij zei:

“Als crypto daalt van biljoenen, of meme-aandelen dalen van tientallen miljarden, zullen #MainStreet-verliezen de omvang van landen benaderen.”

Burry wees erop dat te midden van de omstandigheden verschillende activa, zoals goud, waarschijnlijk bovenaan zullen komen te staan ​​als de go-to-beleggingsproducten. Goud is volgens hem geschikt vanwege recente cryptocurrency-gerelateerde schandalen, waaronder de gevolgen van de ineenstorting van de FTX-exchange. De economie werd namelijk gekenmerkt door torenhoge inflatie en renteverhogingen, waarbij goud blijk gaf van veerkracht bij het waarmaken van zijn verwachting als indekking tegen inflatie.

Bitcoin (BTC) is in de tussentijd ook voornamelijk bearish gebleven. De grootste cryptocurreny op het gebied van marktkapitalisatie verloor ongeveer 75% ten opizchte van het hoogste punt ooit op $69.000. Momenteel schommelt Bitcoin nog steeds onder de $17.000.