BlockFi is failliet, maar zal Nexo volgen?

De cryptovriendelijke Amerikaanse bank Silvergate had een blootstelling van minder dan 20 miljoen dollar aan de inmiddels ter ziele gegane crypto-kredietverstrekker BlockFi. Nu er echter weer een faillissement in deze ruimte is, vragen meer mensen zich af of Nexo dit voorbeeld zal volgen. Vanaf dit moment is het een van de laatste grote staande kredietverstrekkers in de cryptocurrency-wereld.

BlockFi vraagt faillissement aan

BlockFi, een crypto-uitlener die ooit een van de grote spelers in de sector was naast Nexo en Celsius, heeft afgelopen maandag faillissement aangevraagd.

BlockFi’s faillissementsaanvraag komt nadat het alle opnames van klanten bevroor in de nasleep van de ineenstorting van FTX. BlockFi gaf medio november toe dat haar blootstelling aan FTX en aan haar gelieerde bedrijven aanzienlijk was.

Is Nexo de volgende?

Veel mensen in de cryptocurrency wereld maken zich zorgen over Nexo, een van de laatste grote kredietverstrekkers die nog functioneert. Sommigen menen echter dat de rentetarieven die Nexo geeft voor stortingen van crypto- en stablecoins niet gezond zijn voor het bedrijf. Zo zei Adam Cochran, een crypto-onderzoeker en partner bij venture firma Cinneamhain Ventures, het volgende:

“Er zijn geen marktneutrale strategieën die in de buurt kunnen komen van de opbrengst die Nexo biedt.”

Cochran voegde eraan toe dat het bewijs van reserves van Nexo, waarvan hij zei dat het “activa niet uitlegt”, een andere rode vlag is. “Een dergelijke bewering over inkomen is precies wat we hebben gehoord van bedrijven als [Three Arrows Capital] en Alameda [Research],” zei hij.

Critici, zoals DeFi protocol Compound (COMP) oprichter Robert Leshner, stellen zelfs dat Nexo meer lijkt op een hedgefonds dan op een daadwerkelijke kredietinstelling:

“Nexo runt een hedgefonds met geld van klanten.”