Is het tijd om de Bitcoin dip te kopen?

De wereldwijde markt voor cryptocurrencies heeft het moeilijk gehad onder de recente verkoopdruk, waardoor ’s werelds grootste cryptocurrency, Bitcoin (BTC), de afgelopen maand 20% in waarde is gedaald. Hoewel dit slecht nieuws lijkt voor hoopvolle beleggers, stelt zo’n grote dip hen in staat om nu goedkoper dan voorheen te kopen.

Bitcoin koers gedaald, maar moet je nu kopen?

Glassnode gegevens melden dat de Bitcoin Exchange Outflow een all-time high (ATH) heeft bereikt, met een netto totaal van 179.250 BTC die in de laatste 30 dagen beurzen verlieten. Dit terwijl uit andere gegevens blijkt dat het aantal beursstortingen met 1.735,12 een dieptepunt van 2 jaar heeft bereikt.

Glassnode meldde tevens dat BTC uit de exchanges stroomt met een snelheid van meer dan 172k per maand, waarmee het vorige hoogtepunt, gezet na de sell off van juni 2022, is overtroffen. Het totaal aan bevestigde transacties zag ook een uptrend in de afgelopen twee weken, waarbij accounts die meer dan 1 Bitcoin bezitten het ATH van 951.823 bereikten.

Dit is belangrijk omdat het aantoont dat investeerders zich niet voorbereiden om hun BTC te verkopen, aangezien ze hun bezit dan naar beurzen zouden sturen. Dit ondersteunt de suggestie dat de markt nu zijn bodem bereikt heeft.

Goedgekeurde transacties bereiken ATH

In totaal werden vandaag 246.000 transacties gedaan, het hoogste aantal in een periode van meerdere maanden. Opmerkelijk is echter dat 77.100 opnames (29,2% van alle transacties) voor transfers waren vanuit de beurs en 48.100 stortingen (18,2%) ook voor stortingen op beurzen.

47.4% van de stortingen en opnames verlopen nu via beurzen, het hoogste percentage van het hele jaar. Gewoonlijk betekent een hoge beursdominantie dat er een bullmarkt is of dat mensen activa verkopen tijdens volatiele gebeurtenissen.

Klik hier om €10 welkomstbonus te ontvangen op de grootste cryptocurrency-beurs van Nederland!