CryptoCoinTalk: Bitcoin op weg richting $12.000?

Allereerst willen we CryptoCoinTalk bedanken voor deze Bitcoin (BTC) koers analyse. Vergeet hen niet op Telegram te volgen door hier te klikken!

De breakdown uit de range na het FTX debacle is prijstechnisch een zware domper, want zowel op Bitcoin als op 95% van de altcoins heeft dat een hele hoop structuren gebroken en zijn $12.000 scenario’s waarschijnlijker geworden. Dat betekent overigens niet dat we in één streep omlaag moeten gaan bewegen. Dat gaan we vandaag in de analyse bespreken. Lees snel verder!

LET OP: dit is géén financieel advies!

Weekgrafiek

Op de weekgrafiek is duidelijk te zien hoe de Bitcoin koers de range heeft verlaten en dat lagere prijzen voor de hand liggend zijn. Lokaal hebben we wel een low opgehaald op $16.188 en zo lang de prijs op de weekgrafiek niet hieronder gaat sluiten mogen we op de korte termijn voorzichtig omhoog kijken.

Bron: TradingView

Daggrafiek

Twee scenario’s die het meest voor de hand liggend zijn. Omhoog bewegen en potentieel de $18.200 opzoeken, om vanuit daar nieuwe lows te gaan maken (rode scenario). Het alternatief en iets minder voor de hand liggend is dat we een sterke reclaim van de range low gaan maken op $17.600. Als we dat met overtuiging doen en meerdere dagelijkse candle closes binnen de range weten te krijgen is de kans zeer aannemelijk dat we een stuk hoger gaan bewegen, richting de $21.450 en wellicht zelfs hoger (groene scenario).

Bron: TradingView

1-uur-grafiek

Het korte termijn actieplan staat weergegeven in de grafiek. Zoals je ziet ben ik hoofdzakelijk long georiënteerd zo lang de $17.200 niet wordt bereikt. Ik kijk dus MET confirmatie na het ophalen van de low op $16.320 naar een long. Het alternatief is de higher low play rond $15.816. Ik target daarna de $17.200 en wellicht zelfs de $18.200.

Bron: TradingView

Conclusie

Kortom, mid en long term ziet het er niet al te fraai uit. Short term ben ik echt wel bullish en kijk ik omhoog.

De CryptoCoinTalk Telegramgroep houdt je dagelijks op de hoogte van de koersontwikkelingen in de markt. Wat kun je van ons verwachten? Dagelijkse (video) marktanalyses, calls, setups en (video) educatiecontent. Vind je dit interessant? Volg ons dan op Telegram door hier te klikken! Of klik op het plaatje hieronder!