Binance lanceert Industry Recovery Initiative (IRA) en doneert zelf $1 miljard

Gisteren verklaarde de toonaangevende cryptocurrency-beurs Binance dat als ze consumenten wil beschermen en de sector opnieuw wil helpen opbouwen, ze haar verantwoordelijkheid moet nemen en het voortouw moet nemen. Om dit doel te bereiken heeft de beurs het Industry Recovery Initiative (IRI) opgericht, wat financieel noodlijdende cryptocurrency-bedrijven gaat helpen.

Tot nu toe heeft Binance voor $1 miljard aan crypto gedoneerd aan het initiatief, met een mogelijkheid om het bedrag te verhogen tot $2 miljard als er meer nodig is. Het bedrijf verklaarde dat het al 150 steunaanvragen heeft ontvangen van verschillende bedrijven in nood.

Het IRI accepteert ook bijdragen van andere bedrijven. Verschillende deelnemers hebben in totaal al 50 miljoen dollar toegezegd aan het programma, waaronder Polygon Ventures, Animoca Brands, Jump Crypto, Aptos Labs, GSR Markets, Kronos , en Brooker Group.

Binance verklaarde tevens dat het op zoek is naar meer partners en werkt aan een manier om traditionele financiële bedrijven te verwelkomen. Zo zouden ze zich bij het initiatief kunnen aansluiten zonder cryptocurrencies te hoeven gebruiken.

Op Twitter gaf Binance CEO Changpeng “CZ” Zhao meer transparantie over het nieuwe initiatie, aangezien hij een link deelde naar waar Binance’s initiële toezegging van 1 miljard BUSD is opgeslagen – een adres dat begint met 0x043a op BNB Chain.

Binance verduidelijkte dat het initiatief geen investeringsfonds was, en maakte een onderscheid tussen het initiatief en Binance Labs – de VC-tak die de beurs gebruikt om te investeren in nieuwe startups. Tevens werd duidelijk dat de planning is om het programma zes maanden te laten draaien. Donateurs die aan het eind van het project nog onbesteed geld hebben, kunnen hun geld uiteraard terug opnemen.

Hoewel Binance FTX niet noemde in zijn aankondiging van vandaag, was de oprichting van het fonds waarschijnlijk een direct gevolg van de ineenstorting van de beurs en het daaropvolgende rimpeleffect op andere bedrijven.