CZ bevestigt dat Binance US opnieuw gaat bieden op Voyager

Voor de cryptocurrency-markt begon de winter eerder dit jaar en deze werd aanzienlijk geïntensiveerd door de ineenstorting van Terra (LUNA). Dit resulteerde in veel problemen voor meerdere industriële bedrijven, waaronder Voyager, Celsius en Three Arrows Capital, die faillissement moesten aanvragen.

Voyager Digital was opzoek naar een gedeeltelijke oplossing voor zijn klanten en veilde zijn activa. In een strijd om het bod te winnen waren FTX US en Binance US de favorieten, waarvan FTX uiteindelijk het winnende bod had uitgebracht. Nu dat FTX zich in grote problemen bevindt, moest FTX US de deal terugdraaien en kan Binance zijn bod op Voyager Digital hervatten, aldus de CEO van Binance, CZ.

CZ verwierp de geruchten over Binance US dat het beveiligingsproblemen had en hiervan de schuld gaf aan FTX. Volgens de CEO van Binance dat zijn exchange meerdere bedrijven in de VS verwierf zonder enige regelgevingsproblemen. CZ is nu dan ook van plan om nog een bod uit te brengen op Voyager aangezien FTX niet langer in staat is om hun toezegging na te komen.

Het plan is om $1 miljard op te halen om activa van Voyager en andere worstelende crypto-bedrijven te kunnen kopen, aldus CZ. Hij voelde zich hierbij genoodzaakt om aan te geven dat Binance geen Chinees bedrijf is. CZ vindt het daarnaast jammer dat hij dit constant moet blijven herhalen omdat hij “er Chinees uitziet”.

CZ gaf daarnaast aan dat hij een deel van de schuld op zich neemt, betreffende de ineenstorting van FTX en de rol van Binance daarin. Volgens hem duurde het vanuit zijn kant namelijk te land voordat hij de verklaring deelde op Twitter deelde die de eerste domino omduwde. Hierbij kan worden gedacht aan het plan om de volledige reserve aan FTT-tokens te elimineren nadat bekend werd dat Alameda en FTX er te veel aan waren blootgesteld. Hij merkte op:

“Ik denk dat we als branche FTX te groot hebben laten worden voordat we een aantal van die dingen in twijfel begonnen te trekken.”