Bitcoin koers kan bodem bereiken op $10.000-$12.000, aldus strateeg

Bloomberg Intelligence senior macrostrateeg Mike McGlone stelt in een nieuw interview een nieuwe potentiële prijsbodem vast voor de Bitcoin koers, terwijl de bearmarkt voort blijft duren.

In een gesprek met crypto-analist CryptoBirb, zegt McGlone dat de zware afbraak van Bitcoin van eerdere ondersteuningsniveaus een sterk teken was dat BTC aanzienlijk lager ging.

Hij zegt dat Bitcoin bijna 40% kan dalen ten opzichte van de huidige prijs. Op het moment van schrijven wisselt BTC van eigenaar voor $16.373. Hij gaf het volgende aan:

“Aanvankelijk, toen de markt instortte, was dat mijn indicatie dat het zal blijven instorten, omdat volatiliteit bijna altijd een goede indicator is, vooral wanneer je een historisch dieptepunt bereikt. Wanneer markten met een goede reden uit een consoliderend bereik breken, betekent dit dat het een stuk lager gaat. Dus daarom heb ik in eerste instantie gezegd dat Bitcoin misschien pas een plateau bereikt in het gebied van $10.000- $12.000.”

De strateeg stelt dat de cryptomarkt hiervan zal herstellen en dat enige verkoopdruk op korte termijn, die volgens hem werd veroorzaakt door de renteverhogingen van de Federal Reserve, geen signaal is van zwakte op de lange termijn.

Volgens McGlone lopen institutionele beleggers over een tijdshorizon van vijf jaar meer risico om niet een deel van hun vermogen toe te wijzen aan crypto dan om het te vermijden. Hij zei het onderstaande:

“Dit jaar gaat alles naar beneden. Dit was het slechtste jaar ooit voor aandelen en obligaties samen. Ik bedoel ooit, als je 80 jaar teruggaat…

Dus voor mij is het risico in de toekomst, waarvan ik denk dat voor de meeste grote instellingen, tenminste op vijfjarige basis, het risico niet enigszins aan deze ruimte wordt toegewezen. En dan bedoel ik niet de 20.000 zeer speculatieve crypto’s die je op CoinMarketCap kunt vinden. Ik bedoel de top 10, de top 100, een index die die volgt. Dus zeker Bitcoin, Ethereum. Ja, ze kunnen naar beneden vallen, maar voor mij zal een index die deze bijhoudt gewoon blijven doen wat hij doet en dit soort dingen vormen vaak die basis.

Het belangrijkste om op dit moment te onthouden is dat de Fed nog steeds harde maatregelen treft, alle risicoactiva gaan omlaag. Crypto’s waren de snelste op weg naar boven en de snelste op weg naar beneden.”