Miljardair-investeerder Ackman niet langer sceptisch over crypto

Bill Ackman, de miljardair-investeerder, heeft een totaal ander standpunt ingenomen over crypto na jarenlang sceptisch te zijn geweest over de sector. Ackman is de oprichter en CEO van het hedgefonds Pershing Square Capital Management en zei dat het vermogen van crypto om fraude mogelijk te maken aanvankelijk zijn scepsis over digitale activa dreef. Hij zei:

“Ik was aanvankelijk een crypto-scepticus, maar na het bestuderen van enkele van de interessantere crypto-projecten, ben ik gaan geloven dat crypto de vorming van nuttige bedrijven en technologieën mogelijk kan maken die voorheen niet konden worden gecreëerd. De mogelijkheid om een ​​token uit te geven om deelnemers aan een onderneming te stimuleren, is een krachtige hefboom om toegang te krijgen tot een wereldwijd personeelsbestand om een ​​project vooruit te helpen.”

Ackman merkte wel op dat pump-and-dump-schemes een probleem zijn in de crypto-ruimte en hij suggereert dat de overgrote meerderheid van digitale activa wordt gebruikt voor frauduleuze doeleinden. Hij gaf ook aan dat het gedecentraliseerde draadloze netwerk, Helium (HNT), hem heeft geholpen te beseffen dat crypto intrinsieke waarde kan opbouwen. Hij voegde eraan toe:

“Helium creëerde een wereldwijd Wi-Fi-netwerk dat door Lime en anderen wordt gebruikt om apparaten wereldwijd te volgen, evenals voor ander gebruik dat profiteert van toegang tot wereldwijde Wi-Fi-netwerken.

Helium’s wereldwijde netwerk van 974.000 hotspots werd gecreëerd door individuen die Helium-hotspots kochten en implementeerden om HNT, het native token, te minen. Klanten die het netwerk willen gebruiken, moeten HNT kopen en verbranden, dwz de ‘verbruikte’ HNT verwijderen uit de totale voorraad tokens.”

Ackman verduidelijkte wel da hij niet pleitte voor een bepaald crypto-project. Hij zei:

“Ik pleit er eerder voor dat crypto potentieel nuttige en belangrijke bedrijven kan faciliteren die voorheen niet konden bestaan. Dat gezegd hebbende, is het succes van elk individueel project een functie van de uiteindelijke vraag naar zijn producten en/of diensten en de kwaliteit en de uitvoering van zijn management.”